Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-15

Pelimatkat Cup v režii mladých sparťanek

Starší žákyně ovládly mezinárodní turnaj

Sdílet

Starší žákyně zvládly nejlépe ze všech týmů mezinárodní turnaj Pelimatkat Cup, který se hrál od pátka do neděle v Písku.
AC Sparta Praha - K-P ZPN Bydgoszcz 1:1 Lesáková
AC Sparta Praha - Výběr Jihočeského kraje 4:0 2x Plachá, Lesáková, Trachtová
AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 1:1 Horešovská
AC Sparta Praha - Lokomotiva Brno Horní Heršpice 1:0 Slaninová
AC Sparta Praha - FC Viktoria Plzeň 3:0 Horešovská, Strašíková, Slaninová
Nominace: Chumanová, Kvízová, Holubová, Březinová, Vaněčková, Jeriová, Ondračková, Horešovská, Balážová, Bartošová, Daníčková, Blechová, Trachtová, Lesáková, Plachá, Slaninová, Chládková, Strašíková, Truksová
Turnaj byl jako každý rok perfektně připraven. Škoda jen, že díky covidové době nepřijelo více zahraničních týmů, ale i bez zahraničních týmů se odehrála řada kvalitních zápasů. Turnaj byl systémem každý proti každému. Hráčky Sparty v prvním zápase remizovaly 1:1 s polským týmem K-P ZPN Bydgoszcz, s kterým do posledního zápasu bojovaly o první místo v turnaji. Zápas na obou stranách nabídl několik zajímavých gólových akcí, ale na obou stranách byly gólmanky připravené. Sparťanky se ujaly vedení díky průniku Lesákové, která vstřelila první branku turnaje. Ve druhém poločas pokračoval vyrovnaný zápas a Polky dokázaly potrestat chybu v obraně Sparty a vyrovnaly na konečných 1:1. Ve druhém pátečním zápase čekal na hráčky Sparty Výběr Jihočeského kraje. Oproti předešlému utkání sparťanky více držely míč a byly aktivnější. Postupně vstřelily čtyři branky a zaslouženě vyhrály. V sobotním prvním zápase bylo na programu derby. Sparťanky pokračovaly ve stejné hře a byly lepším týmem. Slavistky se zmohly jen občas na protiútoky, ale dobře hrající obrana si s ojedinělou útočnicí dokázala poradit. Sparta se zaslouženě ujala vedení po penaltě, kde aktivní Slaninová byla faulována a Horešovská z penalty mířila přesně. Zápas pokračoval ve stejném duchu, ale  dvě minuty před koncem došlo k nedorozumění brankářky a stoperky a slávistky využily velké chyby a vyrovnaly. Sparťanky už nestihly se skórem nic udělat. V druhém sobotním zápase na hráčky čekala Lokomotiva Brno. Zápas hráčky kontrolovaly a díky aktivní Trachtové, kterou ještě brněnská brankářka dokázala vychytat, dorazila míč do branky Slaninová. Bohužel více šancí nebylo využito a tak zápas skončil jen 1:0. V nedělním posledním zápase bylo jasné, že Sparťanky musí porazit Plzeň, která v případě výhry mohla skončit na druhém místě. Bylo potřeba vyhrát alespoň o tři branky a čekat na zaváhání polského týmu v posledním zápase proti Slavii. Sparťanky dokázaly postupně vstřelit tři branky a vytvářely si i další střelecké možnosti, ale nedokázaly je využít. Naděje na prvenství v turnaji pořád žila, ale sparťanky si musely počkat, jak dopadne zápas Slavie s polským týmem z Bydgoszce. Zápas nakonec dopadl remízou 0:0 a sparťanky se radovaly (díky více vstřeleným gólům) z vítězství v celém turnaji. Jedinou kaňkou je zranění Adélky Trachtové, které přejeme všichni brzké uzdravení.

Hodnocení trenérů: Musíme poděkovat Romanu Šimkovi a jeho týmu za organizaci turnaje. Škoda, že nemohlo dorazit více zahraničních týmů, ale i tak byl turnaj pro holky náročný. Turnaj jsme zvládli dobře, i přes dvě remízy jsme byli v zápasech fotbalovější týmem, za což musíme všechny hráčky pochválit. Co nám výrazně chybělo a na čem budeme více pracovat, je střelba a proměňování našich šancí. V každém zápase jsme si šance vytvářeli, ale nedokázali jsme je využít.

Další novinky