Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Polidar na hostování do Jablonce

Matěj Polidar stráví příští sezonu na severu Čech

Sdílet

Matěj Polidar stráví nejbližší měsíce v Jablonci. Na severu Čech bude hostovat do konce nadcházející sezony. Může tak nabrat více praxe v soutěžních zápasech, než by momentálně měl na Letné. Sparta zároveň bude mít možnost si Polidara stáhnout v zimní přestávce.
Matěj Polidar přišel do Sparty z Příbrami na konci přestupového období v roce 2019. U Litavky zůstal na hostování ještě v sezoně 2019/2020. Následně se připojil ke Spartě.
Soutěžní debut v rudém dresu si univerzální fotbalista připsal právě na stadionu Příbrami v září 2020. V první „sparťanské sezoně“ odehrál 14 ligových zápasů a vstřelil celkem tři branky (Teplicím, Boleslavi a Brnu) Další tři starty si připsal v Evropské lize proti Lille, Celticu a AC Milán. Dvakrát nastoupil také v MOL Cupu. Za sparťanskou rezervu odehrál tři utkání a dvakrát se v nich střelecky prosadil.
V ročníku 2021/22 Poliho brzdily zdravotní problémy. I tak si připsal deset ligových startů a gól proti Hradci. Matěj nastoupil také v kvalifikaci Ligy mistrů proti Rapidu Vídeň a v obou duelech s Monakem. Ve skupině pak zasáhl do zápasu s Brøndby a Lyonem. Jeden duel odehrál v MOL Cupu.
Zatím naposledy nastoupil dvaadvacetiletý fotbalista za áčko Sparty v únoru v Českých Budějovicích. Osm utkání a jednu branku zapsal v uplynulé sezoně za béčko.
Poli, ať Ti hostování v Jablonci vyjde!

Další novinky