Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Polidar se vrací do Příbrami

Sezonu podle plánu dohraje v mateřském klubu

Sdílet

Matěj Polidar stráví i zbytek sezony na hostování v Příbrami, odkud ho Sparta v létě koupila a kde hostoval už na podzim. Sparťanští trenéři s ním pracovali v prvních čtrnácti dnech zimní přípravy, s jeho přístupem byli spokojeni. V zájmu jeho většího herního vytížení se ale teď na půl roku vrací do Příbrami, kde dohraje aktuální sezonu přesně v souladu s plánem, který platil při jeho přestupu.
Čerstvě dvacetiletý Matěj Polidar strávil se svými sparťanskými spoluhráči dva týdny, období, kdy se převážně nabírala kondice. Odehrál také poločas v prvním přípravném utkání proti Českým Budějovicím. „Moc se mi tu líbilo, jsem rád za takovou zkušenost, byť to byly jen dva týdny. Poznal jsem, jak to tu chodí, a trénoval jsem se skvělými hráči. Určitě mi to něco dalo, vím na čem dál pracovat. V létě se vrátím a znovu zabojuju o svoje místo,“ říká odhodlaně Polidar.
„Brali jsme ho do přípravy proto, aby trochu poznal klub, zároveň abychom ho osobně poznali i my trenéři, ať už po charakterové nebo herní stránce. To ty dva týdny splnily a v tuto chvíli vidíme jako prioritu, aby bojoval o pevné místo v Příbrami a aby měl prostor, se do jejich kádru znovu začlenit,“ vysvětluje Polidarovu situaci trenér Václav Jílek.
„Poznali jsme ho jako hráče velmi dobře kondičně připraveného, musí ale samozřejmě na sobě pracovat především po herní stránce,“ pokračuje trenér. „Přáli jsme si, aby během těch dvou týdnů pochopil naše základní požadavky ohledně herní organizace, návyků a aby na tom pracoval v průběhu jarní části, byť bude v Příbrami. Budeme ho sledovat a monitorovat jeho výkonnost,“ doplňuje Václav Jílek.
Matěji, přejeme ti úspěšné jaro!

Další novinky