Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Posila: Andreas Vindheim

Norský pravý obránce, doteď působící v Malmö FF, podepsal na Letné smlouvu na tři roky

Sdílet

Sparta hlásí posilu na pozici pravého obránce. Rudý dres bude od sezony 2019/2020 oblékat třiadvacetiletý Nor Andreas Vindheim. Talentovaný hráč, který s Malmö FF vyhrál dva tituly a získal zkušenosti i v Evropské lize, podepsal kontrakt na tři roky.
Andreas Vindheim je odchovancem norského SK Brann, v jehož dresu také poprvé nakoukl do velkého fotbalu. Mezi lety 2012–2015 nastupoval za Brann v nejvyšší norské soutěži. Následně v březnu 2015 přišel přesun do Švédska, do nejúspěšnějšího tamního klubu poslední dekády z Malmö.
Ve světle modrém dresu získal v letech 2016 a 2017 dva švédské tituly a zahrál si i evropské poháry. Naposledy v aktuální sezoně, kdy se Malmö probojovalo do jarní fáze Evropské ligy. Tam vypadlo po dvojzápase s Chelsea, Vindheim nastoupil v obou duelech.
1 / 10
V Malmö pravidelně nastupoval v základní sestavě, v aktuální sezoně švédské ligy (která se hraje systémem jaro-podzim) nastoupil do všech deseti zápasů a pomohl svému týmu k průběžné první příčce.
„Andreas je velmi dobře vybavený na post pravého beka, a to jak fyzicky, tak pohybově. Nevynechá jedinou příležitost ve sprintu podpořit útok, má velmi dobrý cílený centr.“ popisuje nového hráče A týmu sportovní ředitel ACS Tomáš Rosický.
„S Malmö FF vyhrál dva tituly, zároveň pravidelně nastupoval v Evropské lize, kde podával velmi dobré výkony proti silným evropským týmům, má mentalitu vítěze. Zároveň ve Švédsku působil v klubu, který má v tamní lize podobné postavení jako Sparta v Česku, očekávání fanoušků a tlak od veřejnosti tak dobře zná a nepřekvapí ho. V třiadvaceti letech je navíc ve věku, kdy by se měl nadále zlepšovat a růst v kariéře… Jsme moc rádi, že se stává sparťanem,“ říká Tomáš Rosický.

Další novinky