Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Poslední domácí zápas roku vítězný

Boleslav porážíme 5:2

Sdílet

Sparta zvládla poslední domácí zápas roku 2019 vítězně, Mladou Boleslav jsme porazili 5:2. Sparta v dramatickém utkání ztratila vedení 2:0, následně ale vstřelila další tři branky a zápas jasně ovládla. Znamená to, že jsme se na soupeře dotáhli v tabulce a momentálně nám patří třetí místo.
Trenér Václav Jílek udělal jednu změnu v sestavě oproti zápasu v Příbrami. Hrát nemohl nemocný Hanousek, od začátku tak nastoupil Srdjan Plavšić.
Sparťané začali aktivně, během prvních dvou minut si vybojovali dvě standardní situace. A po té druhé, rohovém kopu, jsme šli do vedení! Míč se odrazil mimo vápno k Sáčkovi, který si obhodil Matějovského a skvělou ranou zdálky nedal Stejskalovi šanci!
Obraz hry se nezměnil ani po gólu a v osmé minutě jsme šli do dvougólového vedení. Hložek předal ve středu hřiště Sáčkovi, ten přistrčil do běhu Haškovi, který vypálil další ránu ze střední vzdálenosti. Míč před Stejskalem zaplaval a bylo to, neomylně zaplul do sítě!
V desáté minutě Plavšić doběhl míč z první od Frýdka a okamžitě od lajny odcentroval. Hlavičkoval Hložek, míč ale letěl těsně vedle.
Sparta v těchto minutách válela. Hložek zprava prostrčil do vápna skákavý míč, v pádu zakončil Hašek, ale hostující obránce nepropálil.
Po dalším centru Frýdka hlavičkoval před brankou volný Hašek, míč mířil mimo a Hložek, který k němu měl kousek, na něj nedosáhl, aby ho přesměroval do sítě.
Neproměněných šancí Sparta litovala ve 26. minutě. Komličenko vyhrál hlavičkový souboj s Mandjeckem, Bucha následně skvěle našel Budínského a ten přehodil Heču.
A ve 35. minutě mohlo být srovnáno! Mandjeck jako poslední hráč pustil míč za sebe a Komličenko šel sám na Heču. Ten skvěle vychytal boleslavského kanonýra, následnou dorážku Fulneka z brankové čáry vykopl Mandjeck.
Chvíli před pauzou jsme vstřelili branku, která ale neplatila. Po Kangově dlouhé přihrávce sprintoval Plavšić, jeho centr do vápna pak do sítě umístil Hašek krásně z první. Jenže trefa nemohla platit, Plavšić na začátku akce byl v ofsajdu.
Po pauze zase jako první pohrozila Sparta. Kanga nádherně načasoval přihrávku na Hložka a ten šel sám na Stejskala. Jeho přízemní technická střela mířila těsně vedle tyče. Velká škoda.
O to větší, že vzápětí hosté srovnali. Bucha získal míč na Krejčím, zpoza vápna vypálil a uklidil míč přesně k tyči.
Za minutu přišla rychlá odpověď. Tetteh udržel soupeře na zádech, předal míč Hložkovi a ten přiťukl Kangovi do střelecká pozice. Kaku vypálil nádherně na zadní tyč, míč ještě ztečoval Túlio a vrátil nám vedení.
V 71. minutě přišel další parádní moment tohoto skvělého zápasu! Lischka poslal dopředu přízemní míč, který boleslavští nezastavili. Plavšić zuřivým sprintem dostihl míč, ve skluzu ho poslal na Tetteha a ten sám před brankou překonal Stejskala.
Deset minut před koncem Generali Arena viděla pátou sparťanskou trefu. Tatajev faulem nabídl Kangovi přímý kop, ten ho poslal do vápně a Hubínek nasměroval míč za vlastního brankáře.
Sparta si šla za vítězstvím a to ještě soupeř nedohrál v plném počtu, protože v 84. minutě odešel po druhé žluté kartě ze hry Komličenko.
S Generali Arenou jsme se tak pro tento rok rozloučili vítězstvím 5:2 a podzimní část sezony zakončíme příští týden na hřišti Baníku Ostrava.
1 / 83
AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav  5:2 (2:1)
Branky: 2. Sáček, 8. Hašek, 54. Kanga, 71. Tetteh, 80. Hubínek (vl.) – 26. Budínský, 52. Bucha  ŽK: Krejčí, Hložek – Pudil, Tatajev, Komličenko, Ladra, Matějovský. ČK: 84. Komličenko. Rozhodčí: Rejžek – Kubr, Dresler. Diváci: 9 573
Sparta: Heča – Sáček, Mandjeck, Lischka, Frýdek – Plavšić (87. Vindheim), Krejčí, Hašek (61. Trávník), Kanga, Hložek – Tetteh (73. Kozák).
Boleslav: Stejskal – Jakub Klíma, Tatajev, Pudil, Túlio – Fulnek (66. Ladra), Matějovský (88. Křapka), Hubínek, Bucha (66. Jiří Klíma), Budínský – Komličenko.

Další novinky