Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Postup v poháru

Sparťanky postupují v poháru žen přes FC Prahu.

Sdílet

Do 3. kola Poháru žen se zapojily také prvoligové týmy, sparťanky tak předposlední listopadový víkend čekalo utkání s FC Praha. V prvním poločase padly 4 branky, skóre otevřela Bužková a Křivská si za 45 minut vystřílela hattrick. V 19. minutě došlo ke zranění Pochmanové, kterou vystřídala Nepokojová. Druhý poločas byl gólově plodnější, sparťanky nastřílely 7 gólů. V Poháru tak postupují a další kolo je čeká v jarní části.
Osmifinále poháru si Sparta zahrála s týmem FC Praha, jehož součástí je také bývala sparťanská brankářka Sára Vršatová. Skóre otevřely sparťanky rychlou brankou ve 2. minutě, po akci Bertholdové a Sonntagové ve  dopravila míč do brány Bužková. O pár minut později zvyšovala na 2:0 Křivská. Šanci skórovat měla také Burkenroad, její ofsajdové postavení ale neuniklo pozornosti rozhodčí a tak gól neplatil. 
V 19. minutě opět skórovala Křivská po asistenci Bužkové. Sparťanky hrály deset minut o devíti hráčkách, když po nepříjemném faulu ze hry odstoupila Pochmanová a až ve 28. minutě ji nahradila Nepokojová. I přes dlouhé znevýhodnění byla Sparta dominantnějším týmem, to potvrdila ve 31. minutě Křivská svým třetím gólem. Do konce poločasu protihráčky srdnatě bránily a sparťankám se nepodařilo je překonat, do šaten se odcházelo za stavu 0:4.
Trenér Bartalský vystřídal vytíženější hráčky a místo nich nastoupily Koubová, Matoušková a Cvrčková. Druhý poločas byl gólově aktivnější. V 62. minutě proměnila penaltu Bertholdová. Dva góly přidala také Cvrčková. V 74. minutě završila svou gólovou smršť Křivská čtvrtou brankou. Deset minut před koncem se prosadila Odehnalová a na závěr utkání soupeřky deklasovala dvěma góly Nepokojová.
Sparťanky tak úspěšně zakončily podzimní fázi a začátek přípravy je čeká v polovině ledna soustředěním, po něm se již tradičně zúčastní halového turnaje v v Potsdami.
1 / 10
Pohár žen FAČR
FC Praha - AC Sparta Praha 0:11 (0:4)
Branky: 3’ Bužková, 5’ 19’ 31’ 68’ Křivská, 62’ Bertholdová (p.), 66’ 74’ Cvrčková, 80’ Odehnalová, 82’ 88’ Nepokojová
FCP: Vršatová - Tulachová, Soukeníková, Pavlisová (72’ Nachtneblová), Dobrevová, Rubešová, Mehič (46’ Lerchová), Šebrlová (46’ Harbichová), Plháková, Bottová, Remková (46’ Kobesová)
ACS: Pižlová - Kavalová, Odehnalová, Kotrčová - Sonntagová (46’ Matoušková), Pochmanová (29’ Nepokojová), Bužková, Bertholdová, Solomou (46’ Koubová) - Křivská, Burkenroad (46’ Cvrčková)

Další novinky