Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

Preview: Před Tilburgem

V sestavě i s mladíkem Rosickým

Sdílet

Druhé utkání ze série Sparta RETRO je tady! Tentokrát se utkáme s nizozemským vicemistrem Willem II Tilburg, který se do Ligy mistrů probojoval vůbec poprvé v historii. V úvodních dvou zápasech prestižní soutěže Sparta remizovala.
První utkání základní skupiny G Ligy mistrů v sezoně 1999/2000 sehráli svěřenci trenéra Ivana Haška doma s Girondins Bordeaux. V těžkém duelu s francouzským mistrem Sparta neinkasovala, ale ani neudeřila. Horst Siegl v zápase nevyužil pokutový kop. Bezmála 15 000 diváků tedy branku nevidělo.
Druhý duel nás čekal na hřišti Spartaku Moskva. Spartu v souboji s ruským mistrem poslal do vedení v 17. minutě Vratislav Lokvenc. 17 minut před koncem srovnal na konečných 1:1 Bezrodnij.
Jednoznačým tahounem Tilburgu je český reprezentant Tomáš Galásek. V útoku má nizozemský vicemistr téměř doslova bombarďáka, tím je Argentinec Mariano Bombarda. Jeho parťákem je Maročan Adil Ramzí. Zajímavostí pak je obránce Geoffrey Prommayon, který pochází z exotického Thajska. V letech 1949-1956 klub trénoval Čech František Fadrhonc, který klub dovedl k dosud posledním dvěma mistrovským titulům.
Sparta by nutně potřebovala zvítězit, aby před druhou polovinou základní skupiny vylepšila postavení v boji o postup do osmifinálové fáze. Aktuálně patří sparťanům se dvěma body třetí místo za duem Girondins Bordeaux a Spartak Moskva. Oba kluby mají před vzájemným zápasem po čtyřech bodech.
„Hlavní je, abychom se prosadili střelecky,“ uvažuje před zápasem záložník Miroslav Baranek. „Ve dvou zápasech jsme dali jen jeden gól, to je málo. Ideální by bylo vstřelit jednu dvě branky a žádnou neinkasovat. Jednoznačným cílem jsou tři body, všichni jsme si v kabině vědomi, že už potřebujeme zvítězit,“ dodal.
„Chtěl bych se střelecky prosadit a pomoci k tomu, abychom vyhráli,“ doplňuje Baranka Libor Sionko. „Samozřejmě nejde o to, jestli dám gól přímo já, ale hlavně musíme dát o jednu branku víc než soupeř. Musíme se ale soustředit i na obranu, mají velkou útočnou sílu, hrávají na tři útočníky. Pozor na to,“ varuje Libor Sionko.
Předpokládaná sestava Sparty vypadá takto: Poštulka - Fukal, Novotný, Gabriel, Labant - Baranek, Horňák, Hašek, Rosický - Sionko, Prohászka. Poslední jmenovaný by byl náhradou za Vratislava Lokvence v případě, že by se vytáhlý útočník nestihl dát do zápasu zdravotně do kupy. Předzápasový program začíná v 18:00 na https://live.sparta.cz/!

Sdílet

    Další novinky