Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeJuniorka

Prohra s Jabloncem

Juniorka nestačila na A-tým Jablonce

Sdílet

Juniorka vyplnila reprezentační přestávku přátelským utkáním proti A-týmu Jablonce, které se hrálo v Nymburce. O poločase svítilo na výsledkové tabuli skóre 2:2, kdy se za Spartu prosadili Flak a Mohamed. Jablonec ve druhém poločase strhl vedení na svou stranu a juniorský tým Sparty podlehl Severočechům 2:4
Nymburské setkání se již od první minuty hrálo ve vysokém tempu a již ve třetí minutě přišla první branka. Jablonecký Kratochvíl našel pasem za obranu Pleštila, který přehodil Kotka a otevřel gólový zápis utkání – 1:0.
Sparťanská odpověď přišla velmi brzy – přesněji o minutu později. Flak unikl po levé straně a přesnou střelou na zadní tyč propálil Hanuše – 1:1 .
Ani po dvou vstřelených gólech neupadalo tempo zápasů a dále se hrálo velmi svižně. Jablonec si vytvořil mírnou převahu, ale z té si jeho hráči nevytvořili výraznější příležitost k ohrožení branky Kotka. Na druhé straně se otevíraly okénka v obraně Jablonce a jednoho z nich využila Sparta při rychlém brejku, na jehož konci stál Mohamed, který poslal Spartu do vedení – 1:2.
Stejně jako vedení Jablonce netrvalo to sparťanské dlouho. Dvě minuty po vedoucím gólu Mohamed srovnal Chramosta a stav byl opět nerozhodný – 2:2.
Do druhého poločasu nastoupila v rudých dresech pozměněná jedenáctka. Mezi tři tyče se místo Kotka postavil Pecháček a v poli došlo na tři střídání. Ze hry odešli Tasić, Sváta a Mohamed. Jejich místa zaujali Prokopec, Penc a Zuberu. Stejně tak i trenér Petr Rada udělal několik změn.
Jablonec ukázal po přestávce svou kvalitu a mnohem častěji byl u míče než hráči Sparty. Převahu zužitkoval v 58. minutě Chramosta, kterému míč naservíroval Fábry kolmicí a bývalý útočník Mladé Boleslavi se z první nemýlil – 3:2.
Chramosta se během druhé půle ocitl v několika dalších šancích, ale žádný z pokusů nepustil za svá záda Pecháček skvělými zákroky. Sparťanský gólman se ukázal při přímém kopu Pilíka z 18 metrů, když předvedl parádní skok, kterým vytáhl míč mimo brankovou konstrukci.
Konečný výsledek stavil v 80. minutě Doležal, jenž po samostatném úniku uklidil míč po zemi do sítě – 4:2.
Juniorka podlehla v přátelském zápase A-týmu Jablonce 2:4. Sparťané se již připravují na start nadstavbové části Juniorské ligy, kterou odstartuje 1. dubna na Strahově proti Plzni. Klání začíná ve 13:00.
Komentář Luďka Straceného, asistenta trenéra: „Jablonec přijel do Nymburka v téměř kompletní sestavě. Chyběli jen zkušený Hübschman, Trávník a Vatajelu. I přes porážku jsme neodehráli špatný zápas. Podařilo se nám dvakrát skórovat a hlavně v prvním poločase jsme dokázali s Jabloncem držet krok. Bylo to dobré utkání z obou stran a my si takové možnosti hrát s prvoligovými týmy vážíme, protože pro mladé hráče to jsou nenahraditelné zkušenosti. Jen více podobných zápasů.“  
FK Jablonec – AC Sparta Praha U21 4:2 (2:2)
Branky: 3. Pleštil, 26. a 58. Chramosta, 80. Doležal – 4. Flak, 24. Mohamed.
Jablonec: Hanuš – Holeš, Kubista, Břečka, Peřina, Pleštil, Pilík, Kratochvíl, Fábry, Breda Dominik, Chramosta. Náhradníci: Považanec, Doležal, Breda David.
Sparta: Kotek (46. Pecháček) – Tasić (46. Prokopec), Jonáš, Sváta (46. Penc), Ambler, Sláma, Okeke, Šimáček, Palečko, Flak, Mohamed (46. Zuberu).

Další novinky