Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Prohra s Libercem

Sparta podlehla Slovanu 1:2.

Sdílet

První ligové utkání odehrál náš A-tým na Letné proti Slovanu Liberec. Začátek se nám nepovedl a rychle jsme prohrávali 0:2. V druhé půli se podařilo snížit Kryštofu Daňkovi, víc gólů už jsme ale bohužel nepřidali.
Sparťané do prvního kola nového ligového ročníku nastoupili v této sestavě: Holec – Mejdr, Sörensen, Hancko, Zelený – Pešek, Sadílek, Fortelný, Karabec, Haraslín – Kuchta.
Z první šance padla branka. Slovan rozehrál standardku, míč proskákal vápnem až k Christianu Frýdkovi, který z velké blízkosti nezaváhal. Od druhé minuty tak náš A-tým tahal za kratší konec. V úvodních minutách přišla další rána, zraněný Haraslín musel střídat, na hřiště proto Brian Priske poslal Matina Minčeva. Ve 14. minutě předvedli sparťané pohlednou akci, kdy se z pravého křídla několika rychlými přihrávkami dostali až před brankáře soupeře. Zakončit však nedokázali.
Po necelých dvaceti minutách zahrával Slovan opět standardku. Nebezpečný přímý pokus vytáhl Dominik Holec konečky prstů. Po následném rohu se hosté podruhé v zápase radovali. Na druhé straně se z levého křídla do vápna prosmýkl Pešek, jeho střílený centr však ukryl liberecký brankář do svých rukavic. Po chvíli opět zahrozila levá strana. Minčevův centr si brankář málem srazil do vlastní brány. 2 minuty před koncem poločasu dostal Jan Kuchta balón za obranu. V pádu ovšem nezvládl prostřelit vyběhnutého Vliegena.
Do druhého poločasu udělala sparťanská lavička jednu změnu, Adama Karabce nahradil Casper Højer. Po jeho centru hned z kraje poločasu hlavičkoval Jaroslav Zelený, bohužel jen přímo do rukavic brankáře. V 50. minutě se ukázal znovu Højer, ze standardní situace vypálil přímo na bránu, jeho pumelici vytěsnil brankář Vliegen na břevno. Po hodině hry sáhl Brian Priske opět ke změně, Minčeva nahradil Čvančara.
Do hry se postupně dostal i Juliš s Daňkem, kteří nahradili Peška s Fortelným. Právě Juliš se v 75. minutě dostal ve středu pole ke sklepnutému balónu, do vápna vyslal přihrávkou Čvančaru, který stříleným centrem našel před bránou Kryštofa Daňka a Letná se poprvé v zápase mohla radovat. Vzápětí po rychle akci hlavičkoval z malého vápna Čvančara, trefil ale pouze libereckého brankáře. Sparta neustále stupňovala tempo a tlačila se do jedné šance za druhou, žádnou se bohužel nepodařilo sparťanům proměnit v gól. V nastavení navíc obdržel Jan Kuchta červenou kartu. Sparta v prvním ligovém kole prohrála 1:2.
1 / 102
AC Sparta Praha – FC Slovan Liberec: 1:2 (0:2).
Branky: 75. Daněk (Čvančara) – 2. Frýdek, 19. Zelený (vl.).
Žluté karty: 82. Sadílek, 90+5. Čvančara – 81. Purzitidis, 84. Vliegen.
Červené karty: 90+5. Kuchta.
Sestava Sparty: Holec – Mejdr, Sörensen, Hancko, Zelený – Pešek (69. Juliš), Sadílek, Fortelný (69. Daněk), Karabec, Haraslín (9. Minčev, 60. Čvančara) – Kuchta.
Sestava Liberce: Vliegen – Gebre Selassie, Talovierov, Prebsl, Mikula – Doumbia, Červ (67. Purzitidis), Ghali (38. Van Buren), Frýdek (77. Mara), Matoušek (67. Mészáros) – Rondić (77. Rabušic).
Rozhodčí: Szikszay – Mokrusch, Volf.

Další novinky