Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Říjen v růžové

Sparťanky podporují Pink october

Sdílet

Říjen je vyhlášený jako měsíc prevence rakoviny prsu a sparťanky se rozhodly do této iniciativy zapojit. Během celého měsíce budou probíhat aktivity, které takzvaný Pink October budou podporovat.
Každý v životě svádí bitvy, některé jsou méně závažné a jiné člověku naopak od základu změní život. Na hřišti sparťanky bojují často a ani porážka jim není cizí, ale naštěstí je to „jen” fotbal. Některé ženy ale v životě bojují se zákeřnými onemocněními, jako je například rakovina prsu. 
Říjen je celosvětovým měsícem prevence rakoviny prsu, cílem tohoto měsíce je podpořit prevenci a ukázat příběhy žen, které si tímto onemocněním prošly. Symbolem se stala růžová stužka a obecně růžová barva, ve světě se proto říjnu říká Pinktober (Růžový říjen), podobně jako listopadu, který je označován jako Movember. Během tohoto měsíce se svět halí do růžové barvy a probíhá mnoho akcí, které myšlenku růžového října podporují. 
Během měsíce října se sociální sítě ženské Sparty zbarví do růžova a postupně odhalíme také bližší detaily tohoto projektu, protože říjnem pouze začínáme! Kromě růžově zbarvených sociálních sítí budou v růžové také hráčky. Rudé dresy zůstanou, ale hráčky budou během měsíce října nosit růžové čelenky Bjež, na vyjádření podpory. Další části tohoto projektu budou brzy odhaleny. 
Seznam utkání s růžovými čelenkami:
12.10. 11:30 FC Viktoria Plzeň - AC Sparta Praha
20.10. 14:30 FK Pardubice - AC Sparta Praha
27.10. 14:00 SK Slavia Praha - AC Sparta Praha

Další novinky