Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-14

Ročník 2005 porazil v přestřelce Herthu Berlín!

Jedenáct branek padlo v souboji sparťanské U14 s německou Herthou Berlín!

Sdílet

Sparťanská U14 pokračovala o víkendu dalším zápasem s německým soupeřem. Tentokrát se sparťané utkali s jednou z nejlepších mládežnických akademií v Evropě - Herthou Berlín! Zápas se odehrával v herním systému 10+1 a na třetiny po pětadvaceti minutách hry.
Sparťanům se skvěle povedl vstup do zápasu! Již ve 4. minutě byl hráč v rudém dresu faulován u pokutového území Herthy, k nařízenému přímému kopu se postavil Vitarigov a přízemní ranou poslal Spartu do vedení!
Ve 13. minutě zápasu bylo na sparťanské straně ještě veseleji! Po na krátko rozehraném přímém kopu obešel Vitarigov dva hráče soupeře a poslal přihrávku na hranici malého vápna Krulichovi, jenž prudkou střelou prostřelil brankáře Herthy a sparťané vedli o dva góly!
Soupeř se ale nevzdával a v 17. minutě vstřelil kontaktní gól po individuální chybě sparťanského hráče. 
Ve 28. minutě zápasu udělal hráč Herthy chybu po výborném napadání sparťanů. Jeho dlouhou přihrávku sebral ze vzduchu Ingardia a vyslal na bránu německého celku pumelici, která přesně zapadla k levé tyči branky! Sparťané tak vedli opět o dvě branky! 
A ve 39. minutě propukla další gólová radost našich hráčů! Vitarigov dostal krásnou kolmici za obranu, nabral rychlost a z prostoru velkého vápna vyzval ke skórování Krulicha, který nabídnutou šancí nepohrdl a vstřelil svůj druhý a sparťanský čtvrtý gól v zápase!
Během 44. minuty nebyli naši hráči dostatečně důrazní v řešení sitauce před naším pokutovým územím, čehož hráči Herthy využili ke vstřelení jejich druhé branky a snížení průběžného stavu na rozdíl dvou branek.
V 50. minutě sparťané zahrávali sérii rohových kopů. Na jeden z nich si počkal Ingardia, centr si zpracoval na prsa a prudkou ranou pod břevno nedal domácímu brankáři šanci a získal pro Spartu tříbrankové vedení!
Bohužel, v 55. minutě sparťané couvali až na hranici velkého vápna, čehož hráč Herthy využil, a vyslal na sparťanskou branku dalekonosný pokus, který se zastavil až o brankovou síť. Hodně podobný gól vstřelila Hertha i v 58. minutě, kdy opět stejný hráč vyzkoušel pozornost našeho brankáře, jenž nedokázal zkrotit jeho skákavou střelu a naši hráči tak během tří minut vedli už jen o gól!
Ale sparťané zabrali! V 63. minutě naši hráči spustili dobré napadání na polovině soupeře. Míč se po chybě obránce Herthy dostal k Říhovi, který postupoval sám na branku. Ferdinand tváří v tvář brankářovi Herthy zachoval chladnou hlavu a poslal míč přesně do sítě branky, čímž navýšil sparťanské vedení na dvougólové. 
Poslední gólové slovo v zápase měl domácí tým, který v 70. minutě snížil, nicméně po zbytek zápasu si již naši hoši byli na hřišti aktivnější a zcela zaslouženě porazili v parádní gólové přestřelce Herthu Berlín!
Hertha BSC - AC Sparta Praha 5:6 (2:4)
Branky AC Sparta Praha: 4. Vitarigov, 13. Krulich, 28. Ingardia, 39. Krulich, 50. Ingardia, 63. Říha
Sestava AC Sparta Praha: Kerbach - Váňa J., Novák, Váňa L., Rebibo, Prior, Diviš (Slanina), Vitarigov, Horák, Vaněk (Ingardia), Rožánek, Krulich (Říha)
Zápas zhodnotil hlavní trenér kategorie U14, Jakub Hovorka: „V utkání s Herthou jsme chtěli odčinit týden starý nevydařený zápas na Bayernu.
To se také povedlo a po zajímavém a na branky bohatém, utkání jsme byli nakonec šťastnějším týmem my."
„Sehráli jsme vyrovnané utkání a po celou dobu jsme byli nebezpečnějším týmem a nebýt promarněných brankových příležitostí, tak výsledek mohl být mnohem příjemnější."
„V porovnání s utkáním na Bayernu se nám dařila přechodová fáze kdy jsme byli po zisku míče velmi rychlý a vytvářeli si mnoho brankových příležitostí."
„Hrálo se nahoru dolů a utkání se muselo rodičům a fanouškům líbit."
„Já už tak spokojený nejsem, protože ve dvou utkání s německými celky jsme obdrželi deset branek a to vizitka naší defenzivní práce není dobrá."

Další novinky