Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-12

Ročník 2007 porazil Sigmu Olomouc!

Nejmladší žákovská kategorie porazila v domácím prostředí výběr Sigmy Olomouc!

Sdílet

Nejmladší žákovský celek přivítal v domácím prostředí Tréninkového centra mládeže na Strahově výběr Sigmy Olomouc. Svěřenci trenéra Tomáše Kabeláka nastoupili proti výběru soupeře z Hané v systému 8+1. Zápas se hrál na tři třetiny, každá po dobu třiceti minut hry.
V první části utkání byli sparťané výrazně limitováni špatným pohybem, který výraznou měrou ovlivňoval jejich schopnost vypracovat si brankové příležitosti, kterých bylo v úvodní třetině opravdu málo. Soupeř z Olomouce trpělivě bránil a čekal na sparťanské chyby v rozehrávce, kterých se snažil využívat po rychlých protiútocích. A z jednoho takového také udeřil, když se mu podařilo překonat sparťanského brankáře Maďara! Sparťané ale na vstřelenou branku soupeře dokázali zareagovat a v rámci první třetiny se prosadili jednou také, čímž uzavřeli skóre po prvních třiceti minutách na 1:1.
Sparťanské problémy s nedostatečným pohybem pokračovali i v prostřední části zápasu. Sigma i nadále hrála trpělivě bez míče a přímočaře s ním, což občas našim chlapcům způsobilo problémy. Hra našich chlapců ale od poloviny druhé části začala nabírat vzestupnou tendenci! Sparťané přidali na pohybu a rázem byli mnohem nebezpečnější! I přesto ale v rámci druhé třetiny Sparta pouze remizovala se Sigmou, opět, 1:1.
Zlepšenou hru z konce druhé části naši chlapci potvrdili ve třetině závěrečné, v níž dokázali brankáře Olomouce prostřelit hned dvakrát! A protože sparťané v závěrečné části bránili svědomitě a obětavě, nepodařilo se Sigmě vstřelit v poslední třicetiminutovce ani jedinou branku. Sparta tak zvítězila v poslendí třetině 2:0 a celkově zápas ovládla v poměru 4:2!
1 / 33
AC Sparta Praha - SK Sigma Olomouc 4:2 (1:1, 1:1, 2:0) 
Sestava AC Sparta Praha: Maďar - Krpálek, Kolář, Mikuš, Vodolán, Duška, Štýbr, Moudrý, Braun, Kuthan, Hrodek, Uhrin, Nechvátal, Wölfl, Kosorič
Branky AC Sparta Praha: 2x Kuthan, Nechvátal, Uhrin
Zápas zhodnotil hlavní trenér kategorie U12, Tomáš Kabelák: „Od úvodu utkání jsme měli problémy s vytvářením si gólových šancí a to zejména z důvodu nedostatku pohybu hráčů bez míče. Z toho plynuly chyby v přihrávkách na soupeřově polovině a Sigma tak mohla chodit do rychlých protiútoků, ze kterých nám občas dělala problémy. Částečně se nám podařilo v druhé polovině zápasu zlepšit kombinaci, a tak se dostat do několika brankových příležitostí."

Další novinky