Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

S Olomoucí jen remíza

Sparta remizovala 3:3

Sdílet

V posledním utkání před reprezentační přestávkou Sparta na svém stadionu získala jen bod za remízu 3:3 s Olomoucí. Branky Kozáka, Hložka a Kangy k vítězství nestačily.
Trenér Jílek už mohl počítat se službami uzdravených Mandjecka s Kangou a oba vyslal rovnou do základní sestavy. V ní se znovu objevili také Lukáš Štetina a Libor Kozák.
První velká šance přišla v deváté minutě. To Kozák krásným sklepnutím připravil míč pro Plavšiće, který z voleje v poměrně obtížné pozici vypálil. Míč poslal do břevna za Reichlem.
Ve dvacáté minutě už jsme šli do vedení. Poprvé na domácím hřišti se prosadil Libor Kozák! Po rohovém kopu Plavšiće míč patičkou prodloužil a přizvedl Hložek, Kozák ho pak nadvakrát protlačil do sítě!
Jenže o osm minut později přišlo vyrovnání. Falta z levé strany vápna poslal pod sebe po zemi přihrávku, která prošla skrz pokutové území až k úplně volnému Hálovi. Ten už neměl větší problém přesně vypálit a srovnat.
Chvilku na to jsme mohli jít opět do vedení. Po nakrátko rozehraném rohu se přes Kangu dostal k míči Hašek, který zpoza vápna vyslal kroucenou střelu. Bohužel, míč znovu narazil na břevno.
Vzápětí přišel druhý gól hostů. Na polovině hřiště nejdřív souboj nezvládl Hancko, následně míč trestuhodně propadl i přes Štetinu a Plšek šel rázem sám na brankáře. Prostřelil ho a hosté vedli.
Před pauzou měla Sparta šanci na vyrovnání. Získali jsme míč na polovině soupeře a Kanga rozjel rychlý protiútok. Pak přihrál Hložkovi, který ze strany postupoval na branku. Místo střely ale přihrával a balon ke Kozákovi neprošel.
Na startu druhého poločasu Sparta spálila tři obrovské šance. Nejdřív Kozák naservíroval míč před branku do běhu Kangovi, tomu ale balon odskočil. Následně Hašek oslovil na zadní tyči Hložka, který zakončoval před prázdnou bránou, ale z první přestřelil. Pak přišel centr zprava na hlavu Kozáka a ten trefil tyč.
Vyrovnání ale přeci jen vzápětí přišlo. Hašek krásně rozběhl Hložka, který šel sám na brankáře. Své sólo zakončil přesnou střelou, která znamenala změnu skóre na 2:2.
Sparta soupeře doslova válcovala a zanedlouho přišel po zásluze třetí gól. Kanga nabídl míč Plavšićovi, který se s ním uvolnil, ale měl by ho na střelu slabší pravačkou. Místo toho ho vrátil Kangovi, který vystřelil a překonal Reichla!
V 68. minutě pohrozila zase Sigma. Při rozehrávce ztratil míč Mandjeck a po hostujícím brejku trefil Nešpor spojnici tyče a břevna.
To byla hrozba, následoval už další tvrdý úder od hostů. Čtvrthodiny před koncem si na zadní tyč naběhl Plšek a z ostrého úhlu hlavou překonal Nitu.
Sparta si v závěru nedokázala vypracovat potřebný tlak a po remíze 3:3 si z utkání se Sigmou odnesla jen bod.
1 / 91
AC Sparta Praha – SK Sigma Olomouc 3:3 (1:2)
Branky: 20. Kozák, 52. Hložek, 56. Kanga – 28. Hála, 35. Plšek, 75. Plšek.  ŽK: Kanga, Kozák, Tetteh – Houska, Reichl.  Rozhodčí: Proske – Caletka, Melichar. Diváci: 9 407.
Sparta: Nita – Sáček, Štetina, Hancko, Hanousek (46. Krejčí) – Hložek (80. Tetteh), Hašek, Mandjeck, Kanga, Plavšić (90. Graiciar) – Kozák.
Sigma: Reichl – Hála, Beneš, Jemelka, Vepřek – Pilař, Houska, Greššák (63. Zmrzlý), Plšek, Falta (85. Štěrba) – Nešpor (76. Zahradníček).

Další novinky