Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-16

Šestnácka otočila duel s Příbramí!

Nejmladší dorostenecká kategorie otočila nepříznivý vývoj utkání s Příbramí a zvítězila!

Sdílet

Svěřenci trenéra Jakuba Hovorky sehráli nepříliš povedené utkání s výběrem Příbrami. V průběhu utkání sparťané prohrávali už o dvě branky, nicméně nepříznivý vývoj utkání zvládli otočit a zvítězit!
V dalším utkání, v rámci Memoriálu Vlastislava Marečka, se mladí sparťané utkali s výběrem 1. FK Příbram. 
První poločas byl ze strany našich hochů velice nepovedený. Sparťané trpěli absencí pohybu při hře bez míče. Ve vyložených šancích se navíc sparťané nebyli schopni prosadit, nebo alespoň trefit branku soupeře. A tak, zákonitě, udeřilo na druhé straně. Příbrami se povedlo z dvou akcí překonat dvakrát Kořána, a ujala se tak dvoubrankového vedení, které udržela až do konce prvního poločasu. 
Po bouřce v kabině Sparty, nastoupil do druhého poločasu vyměněný tým. Sparťanům se začalo více dařit při hře s míčem, zlepšili pohyb i produktivitu ve vyložených šancích! Z jedné takové se našim chlapcům podařilo vstřelit kontaktní branku, když Sprinz v 61. minutě uklidil míč, po přihrávce od Kaufmana, do branky domácích a Sparta byla rázem na koni! Jen o pár chvil později, v 69. minutě, se k míči dostal Sprinz, na jehož přihrávku nejlépe zareagoval Michl, jenž poslal míč do branky Příbrami podruhé a vyrovnal na 2:2!
Rozhodující okamžik zápasu přišel v 85. minutě! Na přihrávku Stárka si naběhl Michl a poslal svým druhým gólem v utkání Spartu do vedení! Zbytek utkání si již sparťané pohlídali a mohli tak oslavit zdárné otočení zápasu a zisk tří bodů do tabulky Memoriálu!
1. FK Příbram - AC Sparta Praha 2:3 (2:0)
Branky AC Sparta Praha: 61. Sprinz, 69. Michl, 85. Michl
Sestava AC Sparta Praha: Kořán - Zábranský, Vydra, Stárek, Gornický, Nguyen (46. Konopásek), Škoda, Razzeto (26. Štěpán), Lehocký (46. Kaufman), Walter (27. Sprinz), Michl

Další novinky