Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

Sezona končí také ženskému fotbalu

Sezona 2019/2020 je ukončena.

Sdílet

V úterý 7. 4. Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR rozhodl o ukončení veškerých amatérských soutěží, kam patří také soutěže žen. Aktuální pořadí v tabulce zůstává platné a týmy nepostupují ani nesestupují. A-tým žen tak potřetí titul neobhájí a musí se spokojit s druhým místem.
Po napjatém čekání došlo k oficiálnímu rozhodnutí soutěže ukončit. Titul získají týmy podle aktuálního pořadí v tabulce a týmy nepostupují ani nesestupují. Částečně se tak může radovat B-tým žen, který po první sezoně v České fotbalové lize žen vybojoval první místo, do druhé ligy ale nepostoupí. Radovat z titulu se mohou mladší žákyně, které zůstaly neporažené.
A-tým žen letos dosáhl pouze na druhé místo a loňský double tak neobhájil. Titul se nepodařilo obhájit ani dorostenkám, které obsadily třetí místo, starší žákyně skončily druhé. 
„Všichni jsme z tohoto rozhodnutí v rozpacích, ukončili jsme soutěž uprostřed sezony… Musíme to ale akceptovat, momentálně je důležitější zdraví všech. Šance na titul tady stále byla a byli jsme rozhodnuti zabojovat. Budeme  dál pokračovat v individuální přípravě a snad se brzo vrátíme společně na hřiště,” uvádí hlavní trenér A-týmu žen Peter Bartalský. 

Sdílet

    Další novinky