Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Sigma nám nic nedaruje!

Uroš Radaković a Lukáš Vácha před utkáním v Olomoucí

Sdílet

Spartu čeká třetí venkovní utkání v řadě, tentokrát v sobotu zajíždíme na hřiště Sigmy Olomouc. Náš soupeř je v tabulce až na patnáctém místě a má druhý nejhorší útok v celé lize. Sparťané ale rozhodně čtvrtý tým uplynulé sezóny nepodceňují.
1 / 34
„Těším se, mám tam spoustu kamarádům a prožil jsem tam tři možná nejlepší roky svojí kariéry. Na druhou stranu jsem profík, sparťan a vím, že ten zápas musíme zvládnout. Není jiné cesty, než v Olomouci zvítězit,“ říká Uroš Radaković, který na Letnou dorazil z Hané v létě.
„Víme, že nás čeká třetí utkání v řadě venku. Po zápase s Plzní bychom rádi v Olomouci bodovali. Výkony Sigmy asi nejsou úplně ideální, chtěli by být v tabulce jinde, ale to nás nesmí ovlivnit. Jejich pozice v tabulce neodpovídá tomu, jak kvalitní mají tým,“ vysvětluje Lukáš Vácha, který v Plzni odehrál svůj stý ligový zápas za Spartu.
„Body, které mají, neodpovídají jejich výkonům. Mají smůlu, navíc měli hodně těžký los a do toho pohárové zápasy. To všechno je unavilo a kvůli tomu vstoupili do sezony hůř než loni. Své kvality mají, nesmíme je podcenit,“ varuje své spoluhráče Uroš Radaković.
„Dobře si pamatuji na minulý rok, kdy jsme s Olomoucí hráli doma proti Spartě. Byli jsme skvěle nachystaní, nahecovaní a nic jsme jim nedarovali. Letos od nich očekávám to samé, takže to nebude vůbec lehké utkání.“
„Čelo tabulky nám není vzdálené a pro nás je velká motivace se na něj dotáhnout. Doufám, že nám v tom pomůže utkání v Olomouci. Musíme ale brát v potaz to, že kdybychom v Plzni zvítězili, mohli jsme teď už být první,“ uzavírá Lukáš Vácha.

Další novinky