Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži ASPARTA iD

Snažím se na sobě pracovat

Rozhovor s Michalem Sáčkem

Sdílet

Michal Sáček za sebou má povedenou přípravu, ve které se prosadil střelecky a přidal i několik brankových asistencí. Hlavně ale, narozdíl od minulých let, zvládl celé soustředění bez zdravotních problémů a stabilními výkony v přípravě potěšil sparťanské fanoušky i trenéry.
„K fotbalu mě přivedl děda společně s rodiči. Byl jsem praktický jediný v rodině, kdo hrál fotbal, ale od začátku mi to šlo. Nejdřív jsem to kombinoval s házenou, pak jsem si ale musel vybrat. A protože jsem na házenou byl příliš drobný, vybral jsem si fotbal. Tam to můžu nahradit rychlostí a technikou,“ vzpomíná na své fotbalové začátky Michal Sáček.
S A týmem Sparty Sáček poprvé trénoval v roce 2016 a na začátky v hlavním mužstvu má příjemné vzpomínky: „Byl to splněný sen, být najednou v kabině s Davidem Lafatou nebo Bořkem Dočkalem. Byl jsem nervózní, to je jasné. Ale vzpomínky jsou to příjemné, první ligový start mám ze zápasu s Jihlavou, kdy dal David Lafata pět branek. To je moc pěkná vzpomínka,“ vypráví hráč přezdívaný v kabině jednoduše Sak.
„Poslední dva zápasy podzimu se mi povedly a trochu mě mrzelo, že už je konec. Na druhou stranu z pohledu týmu se nám nedařilo, takže jsem byl i rád, že je podzim u konce. Řekl jsem si, že v takových výkonech musím pokračovat, pracoval jsem na sobě a momentálně se cítím velmi dobře,“ přiznává mladý střední záložník.
Na celý rozhovor se podívejte ve videu!
SPARTA iD

Celý článek je dostupný pouze přihlášeným uživatelům.

Další novinky