Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny B

Sparta “B” vyhrála základní část 2. ligy žen

Baník Ostrava - Sparta 0:3

Sdílet

B-tým žen Sparty v neděli 17. dubna zvítězil nad Baníkem Ostrava 3:0. Hrálo se ve Slezsku v Radvanicích. Skórovaly Skrčená, Harvilová a z penalty Nedvědová. Po 14. odehraných kolech je Sparta “B” na prvním místě celostátní druhé ligy, následují Hradec Králové, Líšeň a Baník Ostrava – tyto čtyři týmy se nyní utkají mezi sebou v nadstavbě.
Sparťanky poslala do vedení ve 21. minutě Lucie Skrčená, když její centr z pravé strany skončil v síti - 0:1. Další gól přišel brzy, Kateřina Marcinková z pravé strany centrovala před bránu, kde se na zadní tyči prosadila Michaela Harvilová - 0:2. Ta na podzim nastupovala na kraji obrany, nyní se ale přesunula do útoku: “Je to určitě jiné než v obraně, ale hrajeme útočný fotbal, takže jsem více na míči. Užívám si to a snažím se dávat góly,” říká dvacetiletá Slovenka.  
Čtyři minuty před koncem poločasu po faulu na svou osobu vybojovala výhodu pokutového kopu Nicole Nedvědová. A penaltu úspěšně proměnila - 0:3. Ve druhém poločase už poté žádná branka nepadla.
"Myslím si, že to byl jeden z těch lehčích zápasů. My jsme byly na balonu a udávaly tempo hry. Hrály jsme naši hru - přesně to, co chceme. A myslím, že tomu odpovídá i výsledek," hodnotí výhru nad Baníkem Michaela Harvilová, která je nejlepší jarní střelkyní týmu.
2. liga žen 2021/22, 14. kolo
FC Baník Ostrava – AC Sparta Praha 0:3 (0:3)
Branky: 21. Skrčená, 27. Harvilová, 41. Nedvědová z pen. 
ŽK: 60. Krebsová, 73. An. Tomanová, 82. Zahradníková 
Sparta: Chládeková - Marcinková, An. Tomanová, Zahradníková, Krebsová (64. Frolíková) - Skrčená (85. Kratzmannová), Paulenová, Tomanová Ad. - Lindáková (79. Stanislavová), Nedvědová, Harvilová (79. Altmanová) 

Další novinky