Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Sparta drží první místo!

Po obrátce ve druhé půli vítězíme nad Zlínem 3:1

Sdílet

Pořádné drama jsme viděli v Generali Česká pojišťovna Areně! Sparta po první půli prohrávala se Zlínem 0:1, ve druhém poločase ale třemi trefami skóre otočila a vyhrála 3:1!
Do utkání nemohli kvůli pozitivnímu testu na covid-19 zasáhnout Ladislav LK37 Krejčí a Libor Kozák. Andrease Vindheima nepustilo do hry lehké zranění. Na pravém křídle nastoupil Laco Krejčí, který vyběhl poprvé po návratu z Itálie v základní sestavě. Do středu pole nasadil trenér Václav Kotal Filipa Součka. Pro něj se jednalo o úplnou premiéru v zahajovací jedenáctce Sparty v ligovém utkání.
První šanci měla v osmé minutě Sparta. Juliš skvělým centrem z levé strany našel kapitána, Bořek na nic nečekal a napálil míč na bránu. Dostál ovšem dokázal zasáhnout a balon vytěsnit mimo tři tyče.
O minutu později Dočkal centroval ze standardky do vápna. K míči se dostal Čelůstka, který ovšem nedokázal zakončit ideálně a vysoký balon se následně snesl do rukavic gólmana.
V 16. minutě se Juliš skvěle uvolnil a z pravé strany centroval do vápna na Hložka, ten pohotově zakončil hlavou, ovšem ani tentokrát nepřekonal Dostála.
A vzápětí přišel trest Zlína. Dramé vypálil z dálky a jeho křížná střela skončila v levé šibenici naší branky. Stejně jako v minulém kole tak Sparta doháněla náskok soupeře.
Ve 31. minutě po skvělém centru Krejčího z pravé strany ve vápně Dočkal pohotově nechal míč nabíhajícímu Julišovi. Jeho přízemní střela těsně minula pravou tyč branky Zlína!
O dvě minuty později Hložek získal balon mezi zlínskými obránci a vypálil. Bohužel mu střela nesedla a letěla hodně nad bránu.
Minutu před poločasem Hanousek pláchl po levé straně a centroval do vápna do míst, kde byla dvojice Juliš a Krejčí. Laco se dostal k hlavičce, bohužel ani ta neskončila v síti. Do kabin se tak šlo za stavu 0:1.
Ráz utkání změnila 49. minuta. Jawo ve snaze získat míč trefil Laca Krejčího a rozhodčí jej poslal po druhé žluté kartě do sprch. Bořek Dočkal si stoupl ke standardce poblíž rohového praporku, poslal ostrý míč do vápna, který obránci nedokázali odklidit a pohotový Hložan napálil balon do sítě. Vyrovnáno na 1:1!
Opařený Zlín mohla Sparta dorazit hned vzápětí. Hložek skvěle vysunul Hanouska, který ale ve vápně nedokázal prostřelit Dostála. O chvíli později se Dočkal dostal ze stany až do vápna, nedokázal ale lépe usměrnit míč za vyběhnutého brankáře.
Po hodině hry Plechatého vystřídal Karlsson a Sparta přešla vzadu na čtyři obránce. Sáček se přesunul na pravý kraj obrany a na druhé straně operoval Hanousek. DMK působil na pravém křídle, Krejčí na levém.
V 77. minutě Laco Krejčí centrem našel Trávníka, ten od brankové čáry přihrál na malé vápno Julišovi, který napálil míč do břevna! Obrovská škoda!
Pět minut před koncem VAR upozornil sudího na faul Procházky na Krejčího ve vápně. Rozhodčí Rejžek nařídil penaltu! K vidění následně byla neuvěřitelná situace! Dočkalovu penaltu Dostál dokázal vyrazit, míč doběhl u brankové čáry Trávník a poslal balon zpět do ohně. Tam si jej srazil do vlastní sítě Jiráček.
V nastaveném čase pak Hložek parádní přihrávkou z pravé strany našel na malém vápně Juliše, který číhal za obráncem a uklidil míč do sítě!
Sparta porazila Zlín 3:1 a je nadále na prvním místě FORTUNA: LIGY!
1 / 91
AC Sparta Praha – FC Fastav Zlín 3:1 (0:1)
Branky: 50. Hložek, 88. Jiráček (vl.), 90+3 Juliš – 19. Dramé. ŽK: Lischka, Souček – Jawo, Poznar, Procházka. ČK. 49. Jawo. Rozhodčí: Rejžek – Hrabovský, Kříž.
Sparta: Heča – Plechatý (60. Karlsson), Čelůstka, Lischka - Laco Krejčí, Souček (75.Trávník), Sáček, Dočkal (90+3 Fortelný), Hanousek (75. Minčev) - Juliš, Hložek.
Zlín: Dostál - Simerský, Buchta, Procházka - Fantiš, Jawo, Conde, Jiráček, Dramé (89. Janetzký), Čanturišvili - Poznar.

Další novinky