Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeŽeny A

Sparta v Lize mistryň prohrála s Breidablikem

Reportáž z utkání Ligy mistryň mezi Spartou a Breidablikem.

Sdílet

První utkání Ligy mistryň mají sparťanky za sebou, těsně v něm podlehly soupeři 3:2, gólově se prosadila Burkenroad.
Sparta hrála od samého začátku rychlou hru, kterou podporoval i mokrý povrch. Ve 3. minutě se toho podařilo využít Christině Burkenroad, která po přihrávce Lucie Martínkové přesně zakončila. Sparta si po otevíracím gólu věřila a následovalo ještě několik šancí, které se ale hráčkám nepodařilo využít. 
Nevyužité šance trestaly domácí hráčky, když po centru Gunnlaugsdóttir, kterou až k rohovému praporku vytlačila Odehnalová, hlavičkou na přední tyč zakončila Thorvaldsdóttir. V 15. minutě tak Breidablik vyrovnal na 1:1. 
Ve 36. minutě se ve zmatku před bránou podařilo přesně zakončit opět Christině Burkenroad. Přihrávku Ringelové nejdříve tečovala islandská hráčka, míč si ale našel Burkenroad, která ho směřovala do sítě. Sparťanky odcházely do kabin ve vedení 2:1.
1 / 89
Druhý poločas neprobíhal vůbec podle sparťanských představ. Od začátku byly dominantnější soupeřky a hráčky v bílých dresech měly plné ruce práce s bráněním. Vyrovnávající gól vstřelila v 78. minutě po chybě Solomou Thorvaldsdóttir a hned v 81. přesně zakončila Vilhjálmsdóttir. Islanďanky potrestaly Spartu za nedůraznou hru a letenské fotbalistky se vrací bez důležitého bodu. 
I přes prohru na hřišti soupeře ale nejsou ještě veškeré šance na postup ztracené! Domácí prostředí by mohlo sparťankám pomoct k lepšímu výkonu. Budou ale potřepovat i vaši podporu! Doražte na odvetný zápas Ligy mistryň, který se odehraje 26. 9. od 18 hodin v Generali Areně.   
Liga mistryň
Breidablik - AC Sparta Praha 3:2 (1:2)
Branky: 3’ 36’ Burkenroad - 15’ 78’ Thorvaldsdóttir, 80’ Vilhjálmsdóttir 
ŽK: 62’ Vilhjálmsdóttir, 88’ Gunnlaugsdóttir
Sparta: Dorsey - Odehnalová, Bertholdová, Simpson (63’ Kavalová) - Ringelová, Pleuler, Sonntágová, Nepokojová (63’ Solomou), Martínková L. - Burkenroad, Křivská (73’ Baucom)
Breidablik: Thrainsdóttir - Gunnlaugsdóttir, Lillýardóttir, Árnadóttir K., Árnadóttir A. - Magnúsdóttir, Shala (11’ Antonsdóttir), Jóhannsdóttir - Albertsdóttir, Thorvaldsdóttir, Vilhjálmsdóttir (90+1 Steinarsdóttir)

Další novinky