Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

Sparťani v anketě Fotbalista roku

Bodovali Hložek, Krejčí, Karabec i Mašek

Sdílet

V úterý večer proběhlo slavnostní vyhlášení tradiční ankety Fotbalista roku. V ní o pořadí rozhodují členové fotbalové akademie, do níž patří prvoligoví trenéři a kapitáni, reprezentanti s minimálně 25 starty v národním týmu, vítězové uplynulých ročníků, zástupci médií a fotbalové asociace. V anketě se umístilo hned několik sparťanů!
V celkovém pořadí dopadl nejlépe ze sparťanských fotbalistů Adam Hložek, který obsadil osmé místo. V roce 2020 se Spartou oslavil vítězství v MOL Cupu, reprezentační jednadvacítce pomohl k postupu na mistrovství Evropy a poprvé se dostal i do áčka národního týmu. Na děleném dvanáctém místě se umístil podzimní kanonýr Lukáš Juliš a šestnáctý skončil kapitán Sparty Bořek Dočkal.
V kategorii Talent roku se na stupních vítězů objevili hned dva sparťani. Na druhém místě skončil Ladislav LK37 Krejčí, na třetím pak Adam Karabec. Oba dva se aktuálně chystají s národním týmem do 21 let na středeční start mistrovství Evropy.
Mezi fotbalistkami obsadila třetí místo sparťanka Lucie Martínková, v minulosti dvojnásobná vítězka ankety. Do Síně slávy českého fotbalu po zásluze vstoupil čerstvě osmdesátiletý střelec Václav Mašek. Se Spartou v šedesátých letech dvakrát vyhrál titul, je majitelem stříbra z mistrovství světa v Chile 1962 a hned sedmkrát by nejlepším střelcem ligy.
Všem sparťanům, kteří se umístili, gratulujeme!

Další novinky