Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

Sparťani v reprezentacích

Hráči odjeli na národní srazy

Sdílet

Následující týden se ponese ve znamení zápasů národních týmů, ať už kvalifikace mistrovství světa nebo přátelských utkání. V akci bude během tohoto období i velké množství sparťanských fotbalistů, tak si pojďte připomenout, kdo všechno bude bojovat v národním dresu.
Hned čtveřici sparťanů do svého výběru nominoval trenér A-týmu České republiky Jaroslav Šilhavý. Ten nejdřív povolal Jakuba Peška a Adama Hložka, na začátku tohoto týdne pak do nominace doplnil také Tomáše Wiesnera a Michala Sáčka. Pro oba později povolané sparťani by šlo o první reprezentační zápasy kariéry. České áčko se postupně v kvalifikaci o MS utká doma s Běloruskem, následně bude hrát na hřišti soupeře s Belgií a příští středu pak v Plzni vyzve v přátelském utkání Ukrajinu.
Do bojů o mistrovství Evropy 2023 vstoupí česká jednadvacítka a povolání se dočkala i pětice sparťanů. Konkrétně se jedná o Adama Karabce, Adama Gabriela, Martina Vitíka, Vojtěcha Patráka a Václava Sejka. Tým trenéra Suchopárka odehraje dva domácí zápasy kvalifikace proti Slovinsku a Albánii.
Se Slovenskou reprezentací je aktuálně Dávid Hancko a dodatečně byl nominován i brankář Dominik Holec. Slováky čekají tři zápase kvalifikace o mistrovství světa - proti Slovinsku, Chorvatsku a Kypru.
Rumunsko samozřejmě nominovalo Florina Nitu, který byl v uplynulém období jedničkou národního týmu. Rumuni v kvalifikaci nastoupí venku na Islandu, doma s Lichtenštejnskem a pak opět venku v Severní Makedonii.
Ke srazu národního týmu Pobřeží Slonoviny odcestoval Youssouf Dao, hrát bude proti Mozambiku a Kamerunu.
Dva sparťani byli povolaní do mládežnických reprezentací - Martin Minčev do bulharské a Ivo Gelašvili do gruzínské.

Další novinky