Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Sparťanky se chystají na Ligu mistrů žen

Do soutěže naše ženy vstoupí dvojutkáním s Ajaxem Amsterdam

Sdílet

Sparťanky příští týden vstoupí do Ligy mistrů. Už ve středu je čeká první utkání na hřišti AFC Ajaxu Amsterdam, odveta je na programu dva týdny na to v GENERALI Areně.
Sparťanky se v minulé sezóně staly mistryněmi české ligy a tím si znovu zajistily právo startovat v Lize mistrů žen. V té před rokem nejdřív vyřadily PAOK Soluň, následně už ale v osmifinále vypadly se silným švédským Linköpings.
Nyní sparťanky narazí na Ajax Amsterdam, jehož fotbalistky ovládly poslední dva ročníky nizozemské ligy.
„V porovnání s PAOK Soluň, se kterým jsme hráli loni, to bude těžší soupeř,“ očekává trenér sparťanek Peter Bartalský. „Pokusíme se mu vyrovnat. Chceme se připravit tak, abychom podali výkon, který by nám pomohl dostat se do druhého kola. Pro úspěch uděláme maximum!“
Za posledních pět let fotbalistky Ajaxu vyhrály svou domácí soutěž celkem třikrát, ve zbylých dvou sezónách skončily na druhém místě. V loňském ročníku Ligy mistrů skončil ženský výběr Ajaxu hned v prvním kole, když nestačil na italskou Brescii.
„Nizozemská fotbalová škola je kvalitní, to se ukázalo i na reprezentační úrovni. Věřím, že podáme náš dobrý výkon, protože se na to těšíme,“ doufá trenér Bartalský.
První zápas se koná na stadiónu De Toekomst v tréninkovém centru Ajaxu 12. září od devatenácti hodin. Odveta je pak na programu 26. září od osmnácti hodin a to přímo na hlavním sparťanském stadiónu. Informace o vstupenkách doplníme v nejbližších dnech. Fanoušci, kteří nedorazí osobně, si budou utkání moci užít prostřednictvím komentovaného streamu!
„Pro nás je to, že můžeme hrát na hlavním hřišti, velká motivace a odměna za celoroční práci. Pro všechny to bude obrovský zážitek. Věřím, že lidé přijdou povzbudit naše holky. Snad přivezeme z Nizozemska výsledek, který fanoušky v co největším počtu přiláká na stadión,“ uzavírá trenér Bartalský.

Další novinky