Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeŽeny A

Sparťanky v LM podlehly Ajaxu 0:2

Obě branky padly ve druhém poločase

Sdílet

Fotbalistky Sparty podlehly v prvním kole hlavní fáze Ligy mistryň nizozemskému Ajaxu 0:2, po vyrovnaném prvním poločase udeřily domácí hráčky po přestávce.
V úvodu zápasu měly sice více míč na svých kopačkách domácí hráčky, ale byla to Sparta, kdo mohl první skórovat. Andrea Stašková totiž ve 27. minutě střelou zpoza vápna nastřelila břevno. I v další šanci byla Stašková, pálila však mimo. Do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

Druhá půle pro Spartu nezačala vůbec dobře. Už dvě minuty po jejím začátku totiž finská záložnice Iina Salmi po svém úspěšném průniku poslala Ajax do vedení – 1:0. Následně se v 55. minutě prosadila Kelly Zeeman z přímého kopu – 2:0.

Sparta se snažila s výsledkem něco udělat, blízko snížení byla na malém vápně Lucie Martínková, míč však do branky nedotlačila. Po standardní situaci Kylie Strom mohla poté skórovat Irena Martínková, ale její hlavička nebyla přesná. Poslední slovo měla domácí útočnice Ellen Jansen, její přízemní zakončení šlo naštěstí pro sparťanky těsně mimo.

Fotbalistky Sparty tak svůj úvodní duel v Lize mistryň prohrály 0:2, duel v hledišti sledoval i slavný Edwin van der Sar. Zajímavostí je, že na střely celkem (13:8) či rohy (7:1) byly lepší sparťanky, na to se ale samozřejmě nehraje. Odveta se koná v GENERALI Areně 26. září od 18:00.
1 / 35
AFC Ajax – AC Sparta Praha 2:0 (0:0)

Branky: 47. Salmi, 55. Zeeman
ŽK: 62. Odehnalová (Sparta)
Rozhodčí: Özçiğdem - Gök, Yilmaz (všechny Turecko)

Ajax: Ubachs - van der Most, de Sanders, Roddik (71. van der Linden), van Es – Oudemast (64. Bakker), Zeeman, Salmi – Verhoeve, Jansen, Leweriss (84. Akkerman)

Sparta: Pižlová – DeBree, Odehnalová, Vyštejnová - Nepokojová (68. Bužková), Bertholdová (81. Mikolajová), I. Martínková, L. Martínková, Strom – Stašková, Burkenroad

Další novinky