Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

Spartu posiluje Basiru Alhassan

Ghanský záložník přichází na roční hostování s opcí

Sdílet

Na roční hostování s opcí přichází do Sparty osmnáctiletý ghanský defenzivní záložník Basiru Alhassan. Velký zájem o talent z klubu Dreams FC měla i Basilej, Sparta ale byla v jednání rychlejší a mladý fotbalista tak stráví minimálně tuto sezónu v rudém dresu.
1 / 5
Basiru přichází z klubu Dreams FC, kde v minulosti působili i Benjamin Tetteh a další mladík ze sparťanské juniorky Zuberu Sharani. „Mým velkým vzorem v tom, jak se prosadil v Evropě i ve Spartě je Benjamin Tetteh. Doufám, že se od něj hodně naučím a že moje kariéra bude růst podobným způsobem,“ vysvětluje Alhassan po své příchodu na Spartu.
„Spartu samozřejmě znám, je to jeden z nejslavnějších klubů tohoto regionu a já se těším, jak tu zabojuju o svou šanci,“ říká Basiru.
Basiru začal s fotbalem v pěti letech v týmu FC Amansie a následně vystřídal další tři mládežnické výběry. Začínal jako ofenzivní hráč, postupně se ale přesunul na pozici defenzivního záložníka. „Snažím se být důrazný v soubojích a odebírat soupeřům hodně balónů. Přesně to se totiž od hráče na mojí pozici očekává.“

Sdílet

    Další novinky