Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Stanciu odchází do Saúdské Arábie

Rumunský záložník přestoupil do klubu Al Ahlí SC

Sdílet

Nicolae Stanciu přestupuje ze Sparty do klubu Al Ahlí ze Saúdské Arábie. Rumunský záložník v pondělí odpoledne odletěl ze soustředění v Marbelle na jednání a zdravotní prohlídku do Dubaje. Následně byl přestup dotažen mezi kluby.
Rumunský záložník obdržel v závěru uplynulého kalendářního roku nabídku na přestup do Egypta a Spartu požádal o uvolnění. Vzhledem k tomu, že finanční parametry transferu nenaplňovaly požadavky vedení ACS, Stanciu zůstal v kádru a s prvním týmem zahájil přípravu a posléze odcestoval i na herní kemp do španělské Marbelly.
Nyní požádal o uvolnění znovu, jeho agenti získali nabídku na přestup do klubu z města Džidda. „Nico obdržel od arabského klubu nabídku kontraktu v takové výši, že jsme jí nechtěli a nemohli konkurovat. Navíc Al Ahlí naplnilo naše představy o transferové částce. I přes to všechno… Nico věděl, že i když se kluby domluví na přestupové částce a on o transfer nebude mít zájem, budeme moc rádi, když zůstane u nás,“ říká sportovní ředitel Tomáš Rosický.
Stanciu se stal hráčem Sparty v lednu 2018, rudý dres tak oblékal jeden rok. Fanouškům se zapsal do paměti především v prvním půlroce svého angažmá, když vstřelil dvě branky v derby. Gól vsítil hned při svém premiérovém startu v soutěžním zápase proti Liberci.
„Nico Stanciu je skvělý hráč a příkladný profesionál. Děkujeme mu za služby, které u nás odvedl, a všichni mu přejeme hodně štěstí,“ vzkazuje rumunskému záložníkovi Tomáš Rosický.

Další novinky