Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-15

Starší žákyně porazily Duklu Praha 8:0

Gól vstřelilo hned osm různých sparťanek

Sdílet

Utkání se odehrávalo za mírného deště na hřišti v Kolodějích, kde svá utkání hrají žákyně Dukly Praha.
Sparťankám trvalo delší dobu než si zvykly na jiný povrch, jelikož trénují na UMT v Satalicích. V 5. minutě odcentrovala do pokutového území Kratzmannová a Litvanová prostřelila brankařku Dukly – 1:0. V 9. minutě se nejlépe orientovala před brankou Dukly Skuhravá, která zvýšila na 2:0. Ve 26. minutě po individuální akci, byla faulována v pokutovém území Nováková, která odpískanou penaltu bezpečně proměnila – 3:0. To byl i poločasový výsledek.

O přestávce bylo děvčatům v kabině vytknut malý pohyb, dlouhé držení míče a nedostatečný "hlad" po vstřelení gólů.  Ve druhém poločase ve 38. minutě vystřelila levou nohou z 20 metrů Němcová a zvýšila na 4:0.

Další průběh zápasu byl o neproměněných šancí Sparty, která trestuhodně přistupovala ke svým šancím. V 60. minutě opět vystřelila Němcová, brankářka vyrazila a Kratzmannová byla na správném místě – 5:0.  Po pěti minutách se střelkyně změnila. Skuhravá pěknou střelou zvýšila na 6:0. Sedmou branku přidala Ostrá Emma. V poslední minutě zápasu přidala po samostatné akci osmou branku Šťastná.

Komentář trenérů: "Našim hráčkám trvalo delší dobu než si zvykly na těžký terén. Oproti derby chyběl pohyb a větší chuť po vstřelení branky. Hráčky byly málo "hladové". Druhý poločas se zlepšil pohyb, zrychlila se kombinace a zlepšila se střelba ze střední vzdálenosti. Utkání mohlo skončit vyšším rozdílem, ale dobře zachytala brankařka Dukly a Sparta trestuhodně promarnila dobré střelecké příležitosti."

1. liga starších žákyň Čechy
FK Dukla Praha - AC Sparta Praha 0:8 (0:3)

Sestava: Trikalová, Švíbková, Koptová, Mašínová, Matušková, Skuhravá, Bárková, Kratzmannová, Machálková, Němcová, Nováková, Šťastná, Litvanová, Hamplová, Ostrá, Vondrová

Další novinky