Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-15

Starší žákyně začaly společně trénovat

Trenér Klíma hodnotí první trénink i individuální přípravu hráček

Sdílet

Nouzový stav kvůli pandemii koronaviru byl v ČR vyhlášen 12. března. Od půlky března se také přerušily dívčí mládežnické zápasy i tréninky. Po více než dvou měsících se starší žákyně v úterý 19. května sešly opět ke společnému tréninku.
Všichni jsme se rychle přizpůsobili nastalé situaci. Pro hráčky jsme sestavili kondiční – běžecký plán. A také plán zaměřený na techniku, který pro holky připravoval trenér Petr Macek z juniorky,“ říká kouč sparťanské WU15 Pavel Klíma.
S plněním individuálních tréninků jsem až na pár výjimek naprosto spokojený. Každá hráčka měla samozřejmě jiné podmínky, ale holky se snažily a úkoly plnily svědomitě. Na prvním tréninku bylo vidět, že na sobě pracovaly. Nedošlo k tomu, že by holky viděly poprvé míč až teď,“ hodnotí Pavel Klíma. „První trénink byl spíše uvolněný, po rozcvičení jsme šli hrát fotbal. Sešli jsme se ve velkém počtu, takže jsme mohli hrát i na velkém prostoru. Na holkách je vidět určitý výpadek. Musí si zvyknout, že najednou neběhají samy, ale stojí proti nim soupeř.“
Starší žákyně nyní budou fungovat v režimu dvou společných tréninků týdně (v úterý a ve čtvrtek) v Sportareálu Satalice. „Koncový“ ročník 2005 bude navíc každý pátek trénovat s juniorkou. Přípravné zápasy přijdou na řadu v červnu. „Nemá cenu hned hrát zápas, mohlo by to více ublížit než prospět. První zápas bych viděl v horizontu dvou až tří týdnů,“ vysvětluje trenér Klíma.
Výkonný výbor FAČR během jara ukončil amatérské soutěže, konečné pořadí zůstává v platnosti podle stavu k 8. dubnu 2020. Tím pádem patří sparťanským starším žákyním druhé místo v ligové tabulce. Odehraná je přitom pouze podzimní část, na jaře se soutěž ani nestačila rozběhnout. Jaký je názor Pavla Klímy? „Já osobně to nepočítám. Když se soutěž ukončí v půlce, je to za mě neregulérní a těžko se může vyhlašovat, že je někdo první a někdo poslední.

Další novinky