Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Statečný boj s Lyonem body nepřinesl

Sparta prohrála těsně 3:4

Sdílet

Sparta na Letné statečně bojovala s favoritem skupiny Olympiqem Lyon. Po gólech Haraslína vedla 2:0, jenže Francouzům se podařilo skóre otočit. Výsledkem je prohra 3:4.
Trenér Pavel Vrba poslal do utkání úplně stejnou sestavu jako proti Rangers. Na lavičce už byl připravený LK37. Ze zdravotních důvodů nemohli nastoupit Laco Krejčí, Karlsson, Juliš, Højer a Souček.
Sparta na nic nečekala a do svého soupeře se od úvodu zakousla. Už ve 4. minutě si Haraslín navedl ve vápně míč ke střele a vypálil. Ránu tečoval jeden z obránců za záda Lopese.
Uplynula další čtvrt hodina, ale hrdina byl stejný. Haraslín obešel ve vápně jednoho z bránících hráčů a poslal balon o levou tyč do branky Lopese. Přesněji to trefit nešlo!
Ve 25. minutě po přímém kopu hlavičkoval Panák nad bránu.
Hosté měli první šanci a hrdinou byl tentokrát Florin Nita, který fantasticky zasáhl proti Kadeweremu, jenž na něj šel sám po přesné kolmici mezi obránce.
Tři minuty před pauzou Boateng skvělou přihrávkou našel Ekambiho, který přeloboval Nitu a snížil skóre. Po první půli tak Sparta vedla 2:1.
Po pěti minutách druhé půle sudí neposoudil jako faul zákrok na Hancka na polovině hřiště a následně zahrozil Ekambi, naštěstí přestřelil.
Krátce na to už ale bylo vyrovnáno. Paquetův střílený centr ještě dokázal vytáhnout NIta, jenže balon se odrazil přímo před Aouara, který balon o tyč poslal do brány.
V 58. minutě mohla jít Sparta zpět do vedení. Hancko se dostal ve vápně ke křížné střele, která jen těsně minula pravou tyč.
V 65. minutě nejprve tečovanou střelu Emersona z dálky na poslední chvíli vyrazil Nita, následně skvěle zasáhl proti dorážejícímu Aouarovi.
O chvíli později už ale bohužel šel Lyon do vedení. Paquetá dostal dobrou přihrávku do vápna od Ekambiho a napálil míč do brány.
V 74. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Gusto. Sparta ale bohužel přesilovku nevyužila.
Navíc dvě minuty před koncem si Ekambi dokázal zpracovat dobrý centr a poslal po zemi balon k levé tyči.
V nastavení byl Haraslín kousek od hattricku, po jeho střele ve vápně se míč od tyče odrazil k Hanckovi, který jej vrátil do branky, jenže stál v ofsajdu.
V 96. minutě ještě Hancko přesným centrem našel hlavu LK37. Ten zamířil mezi tři tyče a vykřesal naději. Jenže po rozehrávce už bohužel sudí zápas ukončil. Sparta tak prohrála s Lyonem těsně 3:4.
1 / 110
AC Sparta Praha – Olympique Lyon 3:4 (2:1)
Góly: 4. a 19. Haraslín, 90.+6 LK37 – 42. Ekambi a 88. Ekambi, 53. Aouar, 67. Paquetá. ŽK: Haraslín, Pavelka – Henrique, Gusto, Boateng, Ekambi, Dubois, Paquetá, Mendes. ČK: 74. Gusto. Rozhodčí: Jug – Žunič, Vukan (všichni Slovinsko). Diváci: 12 427.
Sparta: Nita – Wiesner, Panák, Čelůstka, Hancko – Pešek (84. Polidar), Pavelka (84. Karabec), Sáček (73. LK37), Hložek, Haraslín – Minčev (63. Dočkal).
Lyon: Lopes – Gusto, Denayer, Boateng (69. Diomande), Henrique (46. Emerson) – Guimaraes, Aouar (90.+4 Caqueret), Mendes – Shaqiri (75. Dubois), Kadewere (46 Paquetá), Toko Ekambi.

Další novinky