Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Stopera jsem hrál poprvé

David Pavelka po obnovené premiéře ve Spartě

Sdílet

David Pavelka má za sebou obnovenou premiéru v rudém dresu. Nastoupil v záloze, po vyloučení Krejčího se přesunul na stopera. Pusťte si záznam tiskové konference nebo si přečtete přepis.

PAVELKA | Stopera jsem hrál poprvé

Davide, jaké jsou pocity po zápase?
Smíšené. Byly tam dobré věci. „Vyzkoušeli jsme si, že se s takovými týmy se dá hrát. Samozřejmě tam byla i negativa. Všechno si ukážeme postupně, kdy to budeme odbourávat.“
Po prvních vteřinách mělo Lille šance. Hrklo v tobě trošku?
Začátek jsme nechytli. Chvilku nám trvalo, než jsme se srovnali. Pak už to bylo lepší. Neřekl bych, že jsem měl obavy nebo, že by ve mně hrklo. Samozřejmě nástup měli dobrý a my jsme se chvilku rozkoukávali. Postupem času jsme se s tím popasovali.
Od 23. minuty jste hráli o deseti. Šel jsi na stopera. Jaké byly pokyny od trenéra?
Tam se nic nezměnilo. Chtěli jsme hrát a urvat z toho zápasu co nejvíc. Nebyl důvod nic měnit. Chtěli jsme hrát náš fotbal. Myslím si, že chvílemi bylo vidět, že to i šlo, i když nás bylo o jednoho míň. Nebyl důvod něco výrazně měnit.
Co říkáš na výkon posouzení situací ze strany rozhodčího?
Já bych se k tomu nevyjadřoval. To jsou věci, které neovlivníme. My se musíme soustředit na výkon Chtěli jsem se prezentovat dobrou hrou. Myslím, že jsme se k tomu dost často dostávali. Sporné momenty neovlivníme, a to ani není naše práce. Koncentrovali jsme se na to, abychom hráli furt stejně a zkusili jsme ze zápasu ještě něco vytěžit.
Šli jste do zápasu s tím, že vám chyběli čtyři stopeři. Zažil jsi někdy takovou situaci, kdy se nevědělo, kdo bude připraven?
To je tahle doba. Podmínky mají všichni stejné, nikdy nevíte, kdo z toho vypadne. Jsou to bojové podmínky, ale o to větší výzva to pro všechny je. V tom problém nebyl. Nějak jsme se na to připravili. Dostupné informace jsme měli a připravení jsme byli dobře.
Na stopera jsi musel ty. Jaké to pro tebe bylo na nezvyklém postu?
Dopadlo to 1:4, takže dobré to nebylo. Hrál jsem to poprvé. Lischák mi pomáhal, snažili jsme se hodně komunikovat. Zkoušel jsem se dostat do soubojů. Samozřejmě to bylo těžké. Ofenzivní hráči vepředu jsou velice rychlí. Jednoduché to nebylo. Nová zkušenost.
Ve Spartě jsi krátce. Byl jsi od začátku připraven, že naskočíš od základu?
Nevíte dny ani hodiny, kdy budete zdravý a kdy ne. Chystáme se všichni, abychom byli ready a pak už je to jen na trenérovi, jak to rozhodne a koho postaví. Já jsem se připravoval tak, abych byl ready a zápas odehrál.

Další novinky