Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

Tomáš Sivok zpět ve Spartě

Bývalý hráč ACS se zkušenostmi ze zahraničí obsazuje novou pozici sportovního manažera A-týmu

Sdílet

Sportovní manažer A-týmu. Takový je název nové pozice, která vzniká ve sportovním úseku AC Sparta Praha. Tuto funkci bude zastávat Tomáš Sivok, bývalý hráč ACS a reprezentant s bohatými zkušenostmi ze zahraničních angažmá.
V praxi to znamená například pravidelnou účast na meetingu každé složky realizačního týmu a denní účast při tréninkovém režimu. Sportovní manažer A-týmu bude úzce bude spolupracovat s Tomášem Rosickým. Sportovní ředitel je v organizační struktuře nadřízenou pozicí sportovního manažera.
Sportovní ředitel zodpovídá kromě dalšího za střednědobou i dlouhodobou sportovní strategii, uzavírání kontraktů, jednání s hráči, přestupy, propojení A-týmu s B-mužstvem a mládežnickými výběry, zároveň přímo spolupracuje s hlavním koučem prvního týmu, konkrétně v tomto případě s Brianem Priskem.
„Vytváříme teď pro Briana tým, který ho bude v jeho práci absolutně podporovat a vytvářet mu silné zázemí a optimální pracovní prostředí, v čemž by měl hrát Tomáš velkou roli. Máme široký realizační tým a je potřeba každodenní kontakt se všemi jeho složkami a neustálá komunikace o aktuálních provozních a sportovních tématech, kterých je každý den spousta,“ říká sportovní ředitel AC Sparta Praha Tomáš Rosický.
„S Tomášem Sivokem jsem se už nějakou dobu bavil o možnostech spolupráce. Teď přišel správný čas jeho příchod realizovat. Má spoustu zkušeností z ciziny, zná pracovní metody zahraničních trenérů, je jazykově vybavený a má sparťanské srdce,“ popisuje Tomáš Rosický.
Sivi, vítej zpátky na Letné!

Sdílet

    Další novinky