Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Trenéři měli soupeře přečteného

Michal Sáček po utkání s Libercem

Sdílet

Michal Sáček se dostal ze zdravotních problémů, které ho trápily po zápase na hřišti Bohemians. V minulém kole nastoupil v Ostravě v základní sestavě na pravé straně zálohy. Proti Liberci se do hry dostal v průběhu druhého poločasu, už na svojí obvyklé pozici ve středu zálohy.
Jak hodnotíš zápas s Libercem?
Samozřejmě pozitivně! Trenéři měli soupeře přečteného. Věděli jsme, že Liberec bude hrát otevřený fotbal, ve kterém bude hodně kombinovat. To jim určitě šlo, ale my jsme dali dva rychlé góly po sobě a to nám dodalo sebevědomí do zbytku zápasu.
Nastoupili jste v jiném rozestavení, jak dlouho jste se na změnu chystali?
Věděli jsme to asi tři dny, ale ve změně rozestavení nebyl vůbec problém. Za pana Ščasného jsme už takhle hráli, díky tomu jsem věděl, kde se mám pohybovat a jak v tomhle systému hrát. Navíc jsme to teď trénovali v průběhu celého týdne.
Sedí ti rozestavení se třemi stopery?
Určitě ano, tenhle systém mám rád. Ve středu hřiště je díky tomu jeden hráč navíc, a když se dostanu do hry, mám trochu víc prostoru hrát svůj fotbal. Mám tenhle systém rád.
Příští kolo jedeme do Plzně, pomůže týmu takový výsledek?
Je to ideální pro naše sebevědomí, to je jasné. Teď máme čas zregenerovat a dobře se na utkání připravit, protože v Plzni to bude hodně náročné.
Sparta je v čele ligy, jaký to je pocit?
Po tak dlouhé době je to krásný pocit. Je jasné, že to může být jen na jeden den, ale stejně si ten pocit hodně užívám. Věřím, že když budeme hrát tak, jako proti Liberci, časem budeme v čele tabulky nastálo.
1 / 107

Další novinky