Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Tři body z Uherského Hradiště

Sparťanky porazily třetí Slovácko

Sdílet

Ve třetím kole nadstavby čekala na sparťanky výzva v podobě utkání na hřišti třetího týmu tabulky Slovácka. O osudu utkání rozhodla v 11. minutě jediným gólem střetnutí Anna Šubrtová.
Sparťankám chyběla nejlepší střelkyně Lucie Martínková, která si odpykávala jednozápasový disciplinární trest. Stejně jako v derby, i nyní v sestavě Sparty figurovala dlouholetá stálice na pravé obraně Petra Vyštejnová na místě levé obránkyně a její kolegyně Anna Dlasková zase nastoupila napravo. Obě dvě v zápase vydatně podporovaly ofenzivu. 
Sparta šla do vedení v 11. minutě. Dlouhý míč ze standardní situace skoro od vlastní brankové čáry zahrávaný Adélou Odehnalovou našel až Markétu Ringelovou, která v úniku postupovala na bránu domácích a balón ještě předložila lépe postavené Anně Šubrtové - 0:1. 
Sparta byla v utkání lepším týmem, ale převaha se jí nedařila vyjádřit gólově. Naopak Moravanky v ofenzivě nepředvedly takřka nic. Více branek již v utkání nepadlo, fotbalistky Sparty si tak u Uherského Hradiště odvezly všechny tři body. 
“Celý zápas byl v naší režii, vypracovali jsme si naší aktivitou a dobrou kombinační hrou několik šancí, které jsme neproměnili. Byl to důležitý zapas a jsem ráda, že domů vezeme zaslouženou výhru po dobrém týmovém výkonu," vyjádřila se po utkání střelkyně vítězného gólu Anna Šubrtová.  
“V první řadě musím pochválit moje děvčata za dnešní týmový výkon. Škoda nevyužitých šancí, ale důležité je, jakým způsobem jsme dnes získali tři body.  Hráli jsme přesne tak, jak jsme chtěli. Fungovaly nám věci, na kterých dlouhodobě pracujeme v tréninkovém procesu. Od zítra ale už musíme pokračovat v poctivé práci, neboť nás čeká velmi důležitý zápas s Plzní,”  řekl hlavní trenér Martin Masaryk.
Další ligové utkání proti Viktorii Plzeň se hraje v sobotu 29. května v Dobřanech. 
1. liga žen, nadstavba o titul 
1. FC Slovácko - AC Sparta Praha 0:1 (0:1) 
Branka: 11. Šubrtová 
ŽK: 24. Žufánková, 86. Waltrová 
Slovácko: Růžičková - Valášková, Ohlídalová, Jelínková, Janků - Holá (76. Příkaská), Jonášová (76. Furiková), M. Dubcová - Molková (64. Polášková), Žufánková, Pěčková (46. Waltrová) 
Sparta: Sloupová - Dlasková, Bertholdová, Odehnalová, Vyštejnová - Ondrušová, Sonntagová, Bužková (83. Kavalová) - Ringelová, Pochmanová, Šubrtová (67. Cvrčková) 

Další novinky