Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

V derby porážka 0:3

Zaplněná Letná sparťanský gól neviděla

Sdílet

Sparta nezvládla domácí derby a před vyprodanou Letnou podlehla Slavii 0:3. V prvním poločase otevřel skóre z penalty Souček, ve druhém si pak vlastní branku dal Michal Sáček a třetí gól dal Masopust.
Trenér Václav Jílek postavil do základní sestavy Martina Haška, který překvapivě nahradil na levém křídle Srdjana Plavšiće. V sestavě Slavie nechybělo několik bývalých sparťanů, včetně Nicolae Stancia.
V úvodu chyběly zápasu šance, Sparta byla aktivní, ale do koncovky se nedostávala. V sešívaném to v první desetiminutovce zkusil jen Stanciu, ale i jeho střela z boku vápna byla spíš propagační.
V patnácté minutě přišla asi první opravdu nebezpečná akce zápasu. Stanciu předal míč do strany Coufalovi, který si obhodil Hanouska a vypálil. Rána šla ale vedle.
V 18. minutě Frýdek ve vápně fauloval Součka a byla z toho vcelku jasná penalta pro Slavii. Tu bohužel proměnil Souček a dostal hosty do vedení.
Chvíli na to nacentroval Hušbauer do vápna a tam úplně volný zakončil Olayinka. Branku ale těsně netrefil. Ve 37. minutě to z hranice vápna technicky zkusil Hušbauer, míč ale do rohu branky nezakroutil.
Pak přišla dosud největší šance Sparty. Po centru Hanouska a sklepnutém míči se k ráně uvnitř vápna dostal Martin Frýdek. Střela mu sedla, Kolář vytáhl dobrý zákrok a míč vyrazil.
V závěru poločasu jsme měli tutovou šanci na vyrovnání. Kolář ale přesnou hlavičku Haška zázračně vytáhl.
Na startu druhého poločasu se Tetteh krásně uvolnil a nabídl míč úplně volnému Kangovi. Ten ze své oblíbené pozice před vápnem vypálil, branku těsně minul.
Následně Slavia ale zamkla naše hráče na jejich polovině a nakonec z toho pramenil druhý gól. Po sérii centrů do vápna zkusil vystřelit Olayinka, který trefil ležícího Sáčka a od něj se míč odrazil do branky.
V 66. minutě Josef Hušbauer na polovině hřiště vysokou nohou sestřelil Tetteha a viděl druhou žlutou kartu.
V 72. minutě za to z dálky vzal Plavšić, jeho povedený pokus levačkou Kolář vytáhl na roh. Deset minut před koncem přišla červená karta i pro sparťana. Tetteh si předkopl míč a ve snaze se k němu dostat, fauloval jednoho ze slávistů. Rozhodčí neváhal a červenou ukázal okamžitě.
V 86. minutě přišel ještě náznak naděje. Bohužel, ani největší šance nám nestačily. Plavšić se hnal z poloviny hřiště sám na Koláře, jenže pak míč poslal přímo do slávistického brankáře.
V devadesáté minutě naopak přidala ještě jednu branku Slavia, když povyběhlého Heču zdálky přehodil Masopust.
Sparta tak v derby o Prahu prohrála 0:3.
1 / 96
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 0:3 (0:1)
Branky: 19. Souček (pen.), 55. Sáček vl. 90. Masopust.  ŽK: Kanga - Hušbauer, Hovorka, Masopust, Bořil, Škoda. ČK: Tetteh – Hušbauer. Rozhodčí: Zelinka – Nádvorník, Paták. Diváci: 17 292.
Sparta: Heča – Sáček, Kaya, Lischka, Hanousek (55. Plavšić) – Hložek (69. Kozák), Kanga, Frýdek, Mandjeck, Hašek (78. Trávník) - Tetteh
Slavia: Kolář – Coufal, Hovorka, Kúdela, Bořil – Masopust, Stanciu (69. Zelený), Souček, Hušbauer, Olayinka (90. Hora) – Tecl (74. Škoda).

Další novinky