Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

V pátek ženské derby!

Utkání sledujte v komentovaném streamu na sparta.cz

Sdílet

Nejprestižnější utkání ženské fotbalové ligy je za rohem. Už v pátek v 18:30 naše hráčky přivítají na Strahově fotblaistky Slavie a budou se snažit udržet stoprocentní bodovou bilanci v této sezóně. Zápas bude poprvé v historii české ženské ligy vysílaný v komentovaném přímém přenosu na webu sparta.cz!

ŠTETINA | Přijďte na ženské derby!

Sparťanky obhajují titul z minulé sezóny a zatím se jim to daří náramně. V průběhu deseti kol neztratily ani bod, nastřílely 66 branek a inkasovaly pouhé dva góly. K nejpoveděnějším výkonům této sezóny patří dvě vítězství poměrem 10:0, které sparťanky zaznamenaly proti Viktorii Plzeň a Dukle. V prvním derby sezóny naše děvčata na podzim porazila Slavii na jejich hřišti 3:2. Teď rozjíždějí jarní část sezóny rovnou velkým derby!
Sparťanky jasně vládnou i individuálním statistikám. Nejlepší střelkyní ligy je Andrea Stašková, která v prvních deseti kolech skórovala dvacetkrát. Druhou nejlepší střelkyní týmu je Christina Burkenroad, která se trefila patnáctkrát.
Slávistkám v tabulce zatím patří druhé místo, kromě prohraného domácího utkání se Spartou také neztratily ani bod. Nastříleno mají dokonce 92 branek a to i díky vítězstvím 17:0 nad Plzní a 16:0 nad Hradcem.
„Po dlouhé zimní přestávce se těšíme, až se to zase rozjede a rovnou takhle ostrým zápasem! Věřím, že zužitkujeme naší dobrou přípravu a budeme zase tým, který na konci bude slavit. Máme k soupeři respekt, ale chceme vyhrát!“ říká před utkání trenér Peter Bartalský.
Utkání proti Slavii začíná v pátek od 18:30 v TCM Strahov. Pokud nemůžete naše ženy dorazit podpořit osobně, můžete sledovat komentovaný přímý přenos na webu sparta.cz.

Další novinky