Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Ve finální fázi jsme zklamali

Tisková konference s trenérem Václavem Jílkem

Sdílet

Sparta nedotáhla do konce dobře rozehrané utkání. V Teplicích vedla 1:0. V poslední minutě ale po standardní situaci inkasovala na konečných 1:1. Utkání na tiskové konferenci hodnotil trenér Václav Jílek.

TISKOVKA | Trenér Jílek po Teplicích

Popáté v sezoně jste inkasovali v posledních deseti minutách. Čím si to vysvětlujete?
Myslím si, že to může zčásti korespondovat se strachem o výsledek. Ve chvíli, kdy jsme v jednobrankovém vedení, tak si možná tolik nevěříme, abychom utkání dohráli. Soupeř to hodně zjednoduší a nakonec to skončí většinou brankou. Tentokrát je to bolestivější o to, že jsme inkasovali po standardce. Byť jsme sami skórovali po standartní situaci.
Budete víc než inkasovaný gól hráčům vytýkat produktivitu?
Myslím si, že to je rozhodující faktor utkání. Nesmyslím si, že by to bylo špatné utkání. Byla dobrá atmosféra, soupeř hrál agresivně. Bylo to běhavé utkání. Věděli jsme, že to bude složité. Terén nebyl ideální. Na druhou stranu, Plavšić měl šanci v prvním poločase šanci, Kanga tisíciprocentní šanci. Ve druhém poločase Kozák a Tetteh v nastaveném čase. To jsou situace, které po brance volají. Přičítám to tomu, že jsme nebyli produktivní.
Čím si vysvětlujete, že nejste schopni utkání dohrát?
Pak už to Teplice hodně zjednodušili. Hráli přes dlouhé míče a standardní situace. To je zásadní problém v každém utkání, kdy mužstvo vede 1:0, obává se o výsledek a stáhne se. Na druhou stranu jsme měli situací dost. Finální fáze ale nebyla ideální. Hložek přešel přes tři ráče a to musí skončit aspoň brankovou šancí. Způsob řešení Benjiho Tetteha nebo Kangy na závěr poločasu. To jsou šance, které musíme proměňovat.
Jak jste viděl vaší branku? Hráči Teplic se rozčilovali…
Z reálu jsem to neviděl vůbec. Vidět to z dálky a posoudit, jestli došlo k nějakému zákroku, je strašně složité. Rozhodčí rozhodl tak, jak rozhodl. Neviděl důvod branku neuznat.
Viděl jste na hráčích po reprezentační pauze nerozehranost?
Nemyslím si. Malinko mám to komplikovat terén, ten byl ale složitý pro obě mužstva. To není výmluva. Jen říkán, že to možná trochu brzdilo kombinační hru a přesnost. Pak to byla kvalita řešení. Byla tam spousta situací, kdy jsme zbytečně vyhodili balon nebo jsme to předrželi. Pak už jsme byli pod tlakem. Bylo tam ale víc věcí, které jsme měli vyřešit líp. Hra nebyla tak špatná, ale ve finální fázi jsme zklamali.

Další novinky