Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-11

Velmi úspěšný víkend kategorie U11

Jeden víkend, dva turnaje, dvě medaile

Sdílet

Velmi úspěšný víkend starší přípravky Sparty. Na dvou velmi dobře obsazených mezinárodních turnajích brali naši kluci zlatou a bronzovou medaili.
Kategorie U11 začala svůj program v sobotu ve Františkových Lázních. V základní skupině kluci nenašli přemožitele a s celkovým skóre 20:1 ovládli skupinu, ve které porazili Bayern Mnichov i RB Lipsko. Díky těmto výsledkům se kvalifikovali do finále turnaje, ve kterém po dramatickém průběhu porazili Herthu Berlín po pokutových kopech. 
Základní skupina:
RB Leipzig 2:0
Baltic School 1:0
MTV Riede 8:0
Bayern Mnichov 2:0
Havlíčkův Brod 7:1
Finále:
Hertha Berlín 2:1pp (1:1)
Turnaj v Töpenu
V neděli se kluci přesunuli do německého Töpenu, kde se turnaj rozehrál znovu za účasti více družstev z Německa. V základní skupině jsme dostali první branku až v posledním utkání proti Augburgu a z prvního místa ve skupině se tak kvalifikovali do vyřazovacích bojů. Ve čtvrtfinále porazili německý tým Ausbrach 2:1 a v semifinále po velmi vyrovnané bitvě nakonec podlehli pozdějšímu vítězi 1.FC Norimberk.
V zápase o třetí místo si však kluci znovu vyšlápli na německý velkoklub z Mnichova. Po dramatickém průběhu základní hrací doby rozhodovaly pokutové kopy, ve kterých všechny tři pokusy spolehlivě proměnili naši střelci, a protože náš brankář jeden pokus soupeři chytil. Z bronzu jsme se nakoner radovali my.
Základní skupina:
Hertha Berlín 1:0
Plauen 4:0
Bayern Hoff 2:0
Baltic School 4:0
Augsburg 1:1
Čtvrtfinále:
Ausbrach 2:1
Semifinále:
Norimberk 0:1
O 3. místo:
Bayern Mnichov 3:2pp (0:0)
Brankář David Schütz byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje. 
Trenér Aleš Vytlačil oba turnaje zhodnotil slovy: „Všichni hráči, kteří v obou turnajích nastoupili, si zaslouží velkou pochvalu za předvedené výkony. Herně jsme se přiblížili našim představám nejvíce v neděli proti Baltic School a v zápase o třetí místo s Bayernem Mnichov. Ve většině ostatních utkáních jsme působili jistě fotbalovějším dojmem než soupeři, ale v některých zápasech, například s Herthou Berlín nebo Bayernem Mnichov v sobotu, jsme byli jednoznačně šťastnějším vítězem nežli oprávněným vítězem. Rozhodla velká bojovnost našich hráčů, která ke sportu patří a emocí a touhy zvítězit proti velkým soupeřům si velmi vážím. Pro naše hráče byla zmíněná konfrontace velkým impulzem do další práce. Radost máme i z individuálního ocenění našeho hráče, která je v této konkurenci velkým úspěchem.”
Turnajů se zúčastnili: Mašát, Schütz, Dresler, Federle, Šebrle, Kubíček, Krejčí, Forejt, Kos, Budnyk, Švec, Heisig, Klečar.

Další novinky