Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Vítej doma, Bořku

Sparta dokončila příchod záložníka Bořka Dočkala, který podepsal smlouvu na 3,5 roku

Sdílet

Bořek Dočkal znovu oblékne rudý dres. Vedení Sparty se s hráčem domluvilo na podmínkách hráčského kontraktu a záložník, který se podílel na zisku double a postupu do čtvrtfinále Evropské ligy, je po dvou letech znovu součástí Sparty!
Prozatím poslední soutěžní zápas v rudém dresu odehrál Bořek Dočkal před dvěma lety 19. února 2017. Šlo o ligové utkání proti Bohemians Praha 1905 a Sparta vyhrála 1:0. U stejné výhry nad Bohemkou v úvodu jarní části probíhajícího ligového ročníku ještě Dočkal nebyl, i na Dukle sledoval zápas pouze z tribuny. Teď už ale jeho návratu do sestavy nic nebrání.
Vítej doma, Bořku!
Poté, co se Sparta před více než týdnem domluvila čínským klubem Che-nan Ťien-jie na podmínkách přestupu mezi kluby, ukončil o uplynulém víkendu Bořek svůj hráčský kontrakt v Číně. A nyní byla dotažena i finální fáze, tedy jednání mezi hráčem a vedením ACS.
„Věřím, že se do Sparty ještě vrátím a že jsem za ni neodehrál poslední zápas,“ pronesl Bořek před dvěma lety. Po jedné sezoně strávené v Číně a ročním hostování ve Filadelfii se nyní jeho slova naplnila.
1 / 9
„Jsme moc rádi, že se nám podařilo získat Bořka zpátky na Letnou. Potřebovali jsme zkušeného hráče a lídra, což Bořek přesně splňuje. Stejně tak si ale nemyslíme, že on sám může vyřešit všechny potíže, se kterými se potýkáme. Měl by dobře zapadnout do mužstva, které vytváříme. Nabídne spoluhráčům své zkušenosti, což je velmi důležité z hlediska skladby našeho týmu,“ komentuje transfer sportovní ředitel Tomáš Rosický.
„Bořka samozřejmě dobře znám z jeho minulého působení ve Spartě. Vždy patřil ke klíčovým postavám… Je to lídr, dokáže na hřišti usměrnit spoluhráče,“ říká na adresu Bořka Dočkala kouč Zdeněk Ščasný, který společně se záložníkem před třemi lety slavil postup do čtvrtfinále Evropské ligy. „Za důležitou věc považuji, že s námi už nějakou dobu trénoval a s týmem je sžitý. Dařilo se mu v poslední době ve Filadelfii i v národním týmu, věřím, že na to naváže i teď po návratu do Sparty,“ doplňuje kouč.
Bořek Dočkal odehrál v průběhu svého prvního angažmá na Letné mezi lety 2013 – 2017 dohromady 95 zápasů v české lize, přičemž vstřelil 24 gólů a připsal si 44 asistencí.
Jsme rádi, že jsi zase jeden z nás, Bořku!

Další novinky