Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Vítězství před reprezentační pauzou

Sparta porazila Budějovice 1:0

Sdílet

Celý zápas s Českými Budějovicemi měla Sparta obrovskou převahu a na střely vyhrála 32:7. Přesto v utkání dala jediný gól, i ten ovšem stačil na vítězství nad Dynamem.
Trenér Sparty Pavel Vrba udělal v sestavě ve srovnání s týden starým duelem s Hradcem jedinou změnu. Karabce nahradil Karlsson. Zranění do hry nepustilo oba Krejčí, Dočkala, Juliše, Štetinu, Čelůstku, Vindheima a Højera.
V 8. minutě přišla první šance Sparty. Wiesner hledal centrem do vápna Peška, jeho hlavička bohužel mířila mimo tři tyče.
O šest minut později Karlsson potáhl balon k vápnu a poslal ho na bránu. Na míč ale nedosáhl nikdo z nabíhajících sparťanů a skončil v rukavicích připraveného Šípoše. Krátce poté Hložek vystřelil z hranice vápna, těsně minul levou tyč.
Sparta pokračovala v aktivitě. V 21. minutě to Wiesner zkusil z hranice vápna. Mířil ale nad bránu Budějovic.
Za dalších sedm minut Karlsson posadil skvělý míč na hlavu Pulkraba, ten ovšem minul pravou tyč.
Ve 38. minutě už Sparta udeřila. Karlsson od rohového kopu výborným centrem našel hlavu Dávida Hancka a ten se trefil na vzdálenější tyč.
V závěru poločasu se hosté dostali k první šanci. Po zmatcích v naší obraně zakončoval Čavoš, mířil ale vedle levé tyče. První dějství tak skončilo naším těsným vedením.
V 52. minutě po přihrávce Karlssona vyslal ostrou střelu na bránu Hložek. Bohužel mířil do míst, kde byl připravený Šípoš.
Za minutu Pešek zkusil propálit hradbu bránících hráčů, následoval rohový kop, po kterém to vystřelil z dálky Wiesner. Jeho tečovaná rána skončila dalším rohem.
V 56. minutě Wiesner fantastickou přihrávkou na malé vápno našel nabíhajícího Hložka, jenže ten bohužel minul pravou tyč!
V 63. minutě přišla další veliká šance. Karlsson upaloval na levé straně do vápna a hledal centrem na druhé straně nabíhajícího Peška, ten se dostal k hlavičce, bohužel ale mířil nad bránu. O dalších 10 minut Hancko vypálil z dálky a mířil těsně nad bránu.
Pět minut před koncem Karlssonovu hodně štiplavou střelu z přímého kopu dokázal vytáhnout Šípoš. V 90. minutě Nita nakopl balon dopředu, Hložek prodloužil na Peška, ten bohužel ve vápně netrefil bližší tyč.
Sparta tak porazila Dynamo 1:0, ukončila čtyřzápasovou sérii bez výhry nad Budějovicemi a vrátila se minimálně do neděle do čela soutěže. FORTUNA:LIGU nyní přerušuje reprezentační přestávka.
Výherce tomboly Tipsport 50/50 si tentokrát odnáší 10 325 Kč. Stejná částka míří na konto NF ACS. Gratulujeme výherci a děkujeme všem, kteří se zapojili!
1 / 100
AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice 1:0 (1:0)
Góly: 38. Hancko. ŽK: Panák – Novák, Škoda, Talovierov, Mihálik. Rozhodčí: Franěk – Hrabovský, Leška. Počet diváků: 6363.
Sparta: Nita – Wiesner, Panák, Hancko, Polidar (19. Souček) – DMK (90.+1 Minčev), Pavelka, Sáček, Hložek, Pešek – Pulkrab (57. Karabec).
Dynamo: Šípoš – Sladký, Králik, Talovierov, Novák – Brandner (61. Tolno), Hellebrand (82. Vais), Čavoš, Hora, Mihálik – Bassey (65. Škoda).

Další novinky