Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Vládci Prahy!

Sparta vyhrála v Edenu 303. derby a zakončuje ligu vítězstvím nad Slavií

Sdílet

Sparta se s ligovým ročníkem loučí tím nejlepším možným způsobem. Na půdě Slavie vyhrála 303. derby a klíč od Prahy se vrátí na Letnou! O vítězství parádním způsobem rozhodl Hložek. Sparta vyhrála tři ze čtyř derby v tomto ročníku.
Trenér Sparty Michal Horňák nasadil do základní sestavy Martina Suchomela, Filipa Součka nebo Adama Karabce. Nastoupit nemohli zranění Čelůstka, Panák, Pavelka a vykartovaný Højer.
V 16. minutě přišla první nebezpečnější situace zápasu. Akci Slavie ve vápně Sparty zakončil střelou nad bránu z dobré pozice Samek.
O čtyři minuty pozdě přišly příležitosti Sparty. Wiesner pálil z rohu malého vápna, jeho pokus vyrazil Mandous. Následně střílel Hložek, ten byl zablokovaný. Poté se míč přes Čvančaru dostal k Hanckovi a jeho sražená rána z hranice vápna skončila rohovým kopem. Hned po něm Hanci přiklepl míč těsně před branku, kde číhal Čvančara a poslal nás v Edenu do vedení!
Ve 27. minutě Karabec zkusil přelobovat Mandouse, balon ale nezvedl dostatečně a brankář Slavie míč lapil.
Krátce poté přišla nadějná akce Sparty. Čvančara táhl míč po pravém křídle a přihrál na levou stranu vápna Karabcovi. Ten se trochu ukvapil a poslal balon na střed, tam ovšem nikdo v rudém nebyl.
Sparta měla v první půli několik příležitostí na druhý gól. Jenže místo toho krátce před poločasem prakticky z ničeho udeřila Slavia. Po rohovém kopu se ke střele ve vápně dostal Ševčík a balon skončil u pravé tyče.
Po poločase tak byl stav 1:1.
Druhá půle dlouho nic zajímavého nenabízela. V 68. minutě po centru do pokutového území přiklepával Suchomel na malém vápně balon pro své spoluhráče, jenže míče se místo toho zmocnil Mandous.
V 78. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Tomáš Wiesner a Sparta dohrávala v deseti.
O pět minut později se k přímému kopu v blízkosti vápna netradičně postavil Adam Hložek. Ten fantasticky napálil do pravé šibenice a Mandous se natahoval marně!
V nastaveném čase se počet hráčů na hřišti vyrovnal, když byl vyloučen slavista Plavšić.
Víc už se nestalo a Sparta tak v posledním ligovém zápase ročníku vyhrála 2:1. S ligou se tak loučí vítězstvím v 303. derby. Sparta tak Slavii porazila dvakrát v lize a jednou v MOL Cupu. Dvě výhry se nám odvézt z Edenu.
1 / 80
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 1:2 (1:1)
Góly: 39. Ševčík – 20. Čvančara, 83. Hložek. ŽK: Traore, Hovorka – Pešek, Vitík, Wiesner, Haraslín. ČK: 90.+1 Plavšić – 78. Wiesner. Rozhodčí: Klíma – Kubr, Kříž.
Slavia: Mandous – Ousou, Kúdela, Hovorka, Jurásek (64. Lingr) – Oscar, Samek (46. Plavšić), Holeš (80. Usor), Traoré, Ševčík (87. Talovierov) – Tecl (64. Fila).
Sparta: Heča – Wiesner, Vitík, Hancko, Suchomel – Pešek (71. Haraslín), Souček (62. Sáček), LK37, Karabec (85. Laco Krejčí), Hložek (85. Vydra) – Čvančara (62. Minčev).

Další novinky