Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Všichni mají radost, to je nejdůležitější

Lukáš Juliš po domácí výhře nad Celticem

Sdílet

Lukáš Juliš je kat Celticu! Venku nastřílel skotskému soupeři hattrick, doma přidal další dvě trefy! Hlavní postava obou zápasů ale po domácím duelu zůstávala skromná!

JULIŠ | Hlavní je, že jsme šťastní

Lukáši, stejně jako v Glasgow jsi hrdina zápasu. Jaký to pro tebe byl duel?
Určitě se nepovažuju za hrdinu, protože na začátku druhé půle beru na sebe ten jejich tlak, neuhrál jsem tam ani jeden balon. Ale hrálo se nám dobře, musím hrozně pochválit kluky za ty dva góly, Bořek i David, to byly nádherné balony. Pak už je moje práce z toho dát gól. Zvládli jsme to a jsme šťastní.
Jsi skromný, ale u tebe prakticky šance v Evropě znamená branku. Jak to děláš, že si udržuješ tak vysokou produktivitu?
Ten první jsem propálil, neměl jsem moc času. Ale to možná bylo lepší nakonec. Pořád mi přišlo, že ta nahrávka nejede a já pořád čekal, jestli dojede. Ten druhý už jsem si věřil, protože tyhle centry po každém tréninku nacvičujeme. Bylo to přesně jako na tréninku, na takový brejk jsme půl hodiny čekali. Povedlo se to. Poklona klukům, kteří mi to přichystali, já už jsem tam od toho. 
Zase jsme dostali rychlý gól, ale tentokrát jsme zvládli ještě do pauzy otočit. Kde se vzala ta síla?
Narozdíl od těch minulých zápasů to nebyla tenotkrát chyba, teď to ten útočník udělal skvěle. Říkal jsem Bořkovi, že hned z první šance jsme klasicky dostali gól. Ale taky jsme si řekli, že budeme hrát dál. Pomohl nám vyrovnávací gól a pak už jsme byli lepší. Na začátku druhé půle nás tlačili, ale měli jen jednu šanci, pak se nám povedl brejk a bylo po zápase. 

Další novinky