Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Výhra 2:1 na postup se Suboticou nestačila

Sparta doplatila na venkovní prohru a vypadla ve druhém předkole Evropské ligy

Sdílet

Zápas Sparty proti Subotici dlouho vypadal jako jasná záležitost. Sparta měla spoustu šancí, vedla dva nula… Jenže pak přišel nešťastný penaltový zákrok a naděje na postup se rozplynula. Sparta tak pro tuto sezónu v pohárové Evropě dohrála.
Sparta nastoupila do utkání v rozestavení 4-4-2, na hrotu s Benjaminem Tettehem a kapitánem Josefem Šuralem. Na pravou stranu hřiště se přesunul Nico Stanciu.
Domácí tým se od začátku podle očekávání vrhl do útočení a hned ve čtvrté minutě se mohlo měnit skóre. Plavšić parádně nacentroval do míst, kde stál Stanciu, který poslal míč do břevna.
Další vyložená příležitost přišla v osmnácté minutě. Tentokrát centroval Costa a v roli hlavičkujícího hráče byl Tetteh. Jenže balón opět skončil jen na tyči branky za gólmanem Perićem.
Ve dvacáté první minutě byl sám na zadní tyči Šural, který si našel dlouhý centr a povedeně hlavičkoval. Jenže Perić byl na místě.
Úvodní branka zápasu dorazila tedy až ve 28. minutě. Plavšić poslal další dobrý centr na zadní tyč, kde číhal Šural. Ten míč trefil z první v pádu a poslal ho neomylně do sítě.
Poslední jasnou šanci v prvním poločase měl Tetteh. Ten si ve vápně pokryl míč, udělal otočku a prudce vystřelil, jenže přesně do místa, kde stál brankář Perić.
Dvě minuty po nástupu do druhého poločasu měla Sparta další vyloženou šanci. Po Plavšićově centru nejdřív sám před brankářem hlavičkoval Šural, gólman Perić míč vyrazil. Pak mohl do odkryté branky doklepnout míč Tetteh, ale levačkou minul.
Hosté se do žádných šancí nedostávali. Výjimka byla k vidění v 58. minutě, kdy se ke střele z hranice vápna dostal Marcić. Míč ale nabídl jen rukavicím připraveného Florina Nity.
Další příležitost Sparty přišla v 63. minutě. Tetteh sprintoval za dlouhým míčem za obranu Spartaku a byl u něj dřív než srbský brankář. Píchl ho špičkou a lobem poslal na branku, jenže balón o kousek minul.
Pak už ale přišla další gólová radost. Frýdek z pravé strany pokutového území poslal vysokou přihrávku nalevo, kde byl připravený Plavšić. Ten se do míče opřel a odrazem o zem ho poslal za zadní tyč srbské branky. 2:0!
Obrovská rána pro spartu přišla v 75. minutě. Zdálo se, že Uroš Radaković s přehledem odehraje dlouhý míč mířící do pokutového území, jenže srbský stoper si zkomplikoval situaci a ve vápně zbytečně fauloval. Z penalty uspěl Bojan Čečarić.      
V 82. minutě dostal strhující zápas další zápletku, když na hraně svého vápna fauloval Marcić a po druhé žluté kartě šel ze hřiště.
Nic z toho už ale Spartě nepomohlo. Po prohře 0:2 doma zvítězila jen 2:1 a s evropskými poháry se loučí dřív, než by si kdokoliv před sezónou dokázal představit.
1 / 110
AC Sparta Praha – FK Spartak Subotica 2:1 (1:0)
Góly: 28. Šural, 66. Plavšić – 75. Čečarić. ŽK: Kanga, Plavšić, Šural, Tetteh, Chipciu – Marcić, Denić, Perić ČK: 90. Šural - 82. Marcić. Rozhodčí: Coltescu – Avram, Orbulet.  Diváci: 12068.
Sparta: Nita – Chipciu (90. Štetina), Radaković, Kaya, Costa (85. Vatajelu) –Stanciu, Frýdek, Kanga, Plavsić – Tetteh, Šural.
Subotica: Perić – Tekijaški, Kerkez, Ćalasan (36. Marcić), Vukčević – Duričin (55. Djenić), Jočić, Shimura, Savković – Glavčić, Čečarić.

Další novinky