Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-15

Výhra 9:0 nad Teplicemi

V Satalicích se hrálo 3. kolo 1. ligy starších žákyň

Sdílet

Ve 3. kole starších žákyň si sparťanky v sobotu 21. září poradily s týmem Teplic. Po výhře 9:0 mají hráčky Sparty po třech kolech 6 bodů, Teplice jsou bez bodu poslední.
Skóre utkání otevřela ve druhé minutě sparťanská útočnice Kožuriková, když ji hostující obrana nechala volnou ve vápně - 1:0. Další gól padl v 6. minutě, po pěkné průnikové přihrávce postupovala na branku z levé strany Dvořáková a zakončila přesně k bližší tyči - 2:0. Hodně aktivní byla v utkání Kožuriková - její rychlost často dělala soupeři problémy - v 8. minutě skórovala po průniku z pravé strany. Úvodní desetiminutovka sparťankám vyšla, uzavřel ji centr Kožurikové a zakončení Šťastné - 4:0.  
Ve 33. minutě soupeřovu brankářku zblízka prostřelila domácí kapitánka Hamplová - 5:0. A další branku vstřelila opět Hamplová, když do sítě uklidila odražený balón - 6:0.
Ve druhém poločase to již bylo na góly slabší, mladé sparťanky však měly neustálou převahu. V 50. minutě se i díky teči teplické obrany prosadila Marinská - 7:0. V 72. minutě Hamplová vybojovala pokutový kop. Míč si postavila brankářka Bryscejnová a nemýlila se - 8:0. Poslední gól dala v 72. minutě Kloudová, když k ní po rohu propadl míč na zadní tyč - 9:0.
Duel hodnotil trenér Alexandr Samuel: Soupeře jsme v utkání nepustili do hry. První poločas jsme hráli to, co jsme chtěli a dávali jsme góly, i když si myslím, že ještě dva tři góly jsme mohli přidat. Druhý poločas jsme si poté nedokázali úplně poradit s přehuštěnou obranou soupeře. Teplice pravděpodobně nechtěly inkasovat ještě více gólů, než dostaly, proto to tomu uzpůsobily, nesnažily se hrát fotbal a byly v obraném bloku, přes který jsme se my těžko prosazovali. Z naší strany tam chybělo více střelby z větší vzdálenosti. Soupeři druhý poločas chytala hráčka z pole, která evidentně chytat neuměla, takže stačilo trefit bránu. Zápas jsme zvládli, odehráli jsme ho dobře. Jen mohlo padnout více gólů z naší strany, spousta šancí zůstala nevyužita. Ale vyhráli jsme, bereme tři body a budeme se připravovat na další ligový zápas, který nás čeká s Pardubicemi.
1. liga starších žákyň Čechy
AC Sparta Praha - FK Teplice 9:0 (6:0)

Branky: 2., 8.Kožuriková, 32., 34. Hamplová, 6. Dvořáková, 10. Šťastná, 50. Marinská, 70. Bryscejnová z pen., 72. Kloudová
Sestava: Bryscejnová, Dvořáková, Marinská, Šermauerová, Šťastná, Machotová, Kratzmannová, Bárková, Kloudová, Hamplová, Kožuriková, Šmídová, Vokurková, Nováková, Machálková, Němcová

Další novinky