Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeJuniorka

Výhra a posun do čela

Juniorka porazila Duklu 4:1

Sdílet

Juniorka porazila v 11. kole Juniorské ligy pražskou Duklu. Sparťané vedli již o poločase o dvě branky zásluhou Traorého a Flaka. V druhé části přidali góly Albiach s Novotným. Dukla dokázala v závěrečných minutách pouze snížit a Sparta zvítězila 4:1.
První minuty zápasu nenabídly výraznější příležitost, která by znamenala přímé ohrožení jedné z branek. První šanci si vytvořila ve 14. minutě Sparta. Flak poslal z levé strany do šestnáctky krásný centr, který padl přímo na hlavu Novotného, jehož zakončení dokázal brankář Šťovíček vyrazit na roh. O tři minuty později nebezpečně pálil domácí Bezdička. Tvrdá střela minula pravou tyč Kotkovy branky jen o kousek.
Sparťané začali soupeře postupně přehrávat a dostávali se do dalších příležitostí. Jednu z nich využil ve 24. minutě Traoré, který stál na konci pohledné kombinace. Dudl vyvezl míč po levé straně, přenechal Flakovi, ten posunul na hranici šestnáctky Novotnému, který ještě našel na pravé straně volného Traorého. Záložník z Pobřeží Slonoviny nic nevymýšlel a uklidil míč pod břevno – 0:1.
Dukla mohla odpovědět ve 33. minutě, kdy zůstal sám ve vápně jeden z útočníků. Než se však stačil zorientovat, přispěchal brankář Kotek a podržel své mužstvo výtečným zákrokem. Spartě skvěle fungovala hra po krajích. Jak Traoré, tak Flak zásobovali Novotného spoustou centrů. Proti však byla obrana Dukly, která obavaného střelce těsně bránila. Svěřencům trenéra Michala Horňáka se ještě do poločasu podařilo navýšit vedení. Tři minuty před hvizdem rozhodčího napřáhl z dálky Flak. Na centimetr přesná střela zapadla za záda Šťovíčka, který se pouze proletěl vzduchem – 0:2.
Trenér Michal Horňák nesáhl o pauze k žádné změně a na hřišti se představila totožná jedenáctka. Hráči se ještě nedostali zpět do tempa a na světelné tabuli svítilo skóre s trojbrankovým rozdílem. Ve 47. minutě přiletěl do šestnáctky centr z kopačky Cabadaje, který si našel Albiach a s přehledem sklepl míč za záda Šťovíčka – 0:3.
Hra hráčů v rudých dresech se po třetím gólu uklidnila a velký podíl na tom měl záložník Albiach, jehož zkušenosti výraznou měrou pomáhají ve středu hřiště. K prvnímu střídání na straně Sparty došlo v 64. minutě, kdy středopolaře Palečka vystřídal Chervak.
Tříčlenná sparťanská obrana odváděla dobrou práci a nepouštěla útočníky Dukly do šancí. V ofenzivě řádil Novotný, který během utkání absolvoval nespočet soubojů a často vítězných. V poslední čtvrthodině oživili hru Alić, Ambler a Sláma.
V 75. minutě kopala Dukla penaltu po zákroku Burdy v pokutovém území. Palacios ji proměnil, ale rozhodčí Rejžek odpískal kolumbijskému záložníkovi zastavení během zahrání kopu a branku neuznal. V 86. minutě se po pravé straně šikovně protáhl Novotný, který se štěstím navýšil na – 0:4.
Dukle se podařilo snížit hned z následujícího útoku, kdy se za obranu dostal Štursa, obešel Kotka a uklidil do sítě – 1:4.
Zbytek zápasu si už sparťané pohlídali a zvítězili 4:1. V příštím kole čeká juniorku Mladá Boleslav. Proti Středočechům nastoupí Sparta v neděli 21. října od 10:30 na Městském stadionu v Mladé Boleslavi.
1 / 66
FK Dukla Praha U21 – AC Sparta Praha U21 1:4 (0:2)
Branky: 88. Štursa – 25. Traoré, 43. Flak, 47. Albiach, 85. Novotný. ŽK: Palacios – Burda, Palečko. Rozhodčí: Rejžek – Novák, Petřík. Počet diváků: 150 diváků.
Dukla: Šťovíček – Mašek, Mentberger, Štursa, Šolaja (65. Schneider), Burget, Bezdička (78. Kolman), Bobál (34. Neca), Vyleta (46. Kubů), Janko, Palacios.
Sparta: Kotek – Dudl (84. Ambler), Maksić, Burda, Flak (78. Sláma), Palečko (64. Chervak), Traoré (78. Alić), Cabadaj, Hájek, Albiach, Novotný.

Další novinky