Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Výhra nad Slováckem 1:0

Sparta má po třech ligových zápasech plný počet bodů

Sdílet

Domácí utkání proti Slovácku nenabídlo příliš šancí, ale ty největší měla Sparta a jednu z nich využila. Vítězství 1:0 obstaral svou premiérovou trefou ve Spartě Benjamin Tetteh.
Sparta do utkání proti Slovácku nastoupila ve stejné sestavě, která začala čtvrteční duel proti Spartaku Subotica.
Úvod zápasu nenabídl příliš atraktivní podívanou. V desáté minutě zkusil poprvé vystřelit Josef Šural, rána z těžkého úhlu ale skončila v boční síti.
O deset minut později si míč na hranici pokutového území přichystal Stanciu. Jeho tvrdou střelu ale dokázal vyrazit brankář Daněk.
Ve 26. minutě nabídl Plavšić krásný pas Šuralovi a ten se ocitl sám před Daňkem. Vybíhající brankář Slovácka si ale poradil a Šuralův pokus zlikvidoval.
Skóre se tak měnilo až ve 32. minutě. Daněk vyrazil centr Chipcia, následně Plavšićovu střelu zblokoval Hofmann. Míč se vrátil k srbskému záložníkovi, který ho předložil do jasné pozice Tettehovi. Benjamin si poradil a prosadil se poprvé ve sparťanském dresu.
Vstřelená branka Spartu nastartovala a vzápětí to mohlo být o dva góly. To když vystřelil Stanciu, jenže jeho pokus Daněk vyrazil na tyč.
Po pauze Tetteh v pokutovém území se štěstím prostrčil míč na Stancia, kterého ale nečekaná přihrávka trochu překvapila, nesrovnal si krok a vystřelil nad branku.
Na druhé straně se k nebezpečné střele zpoza vápna dostal Havlík, jeho pokus ale ztlumil a udržel v rukavicích Nita.
V 65. minutě Letná mohla zatleskat Josefu Šuralovi, který si v pokutovém území parádně obhodil Krejčího. Gólu se bohužel netleskalo, protože rána sparťanského kapitána na zadní tyč šla mimo.
O minutu později přišel závar na druhé straně. Havlík zleva centroval, Kaya podskočil míč a osamocený Kubala hlavičkoval na zadní tyči. Míč poslal na branku o zem a Nita si dokázal poradit.
Prakticky vzápětí se ke tvrdé střele přibližně z dvaadvaceti metrů dostal Reinberk, jenže těsně minul.
1 / 76
AC Sparta Praha – 1. FC Slovácko 1:0 (1:0)
Góly: 32. Tetteh. ŽK: Tetteh, Radaković, Nita, Plavšić - Hofmann, Daníček. Rozhodčí: Zbyněk Proske – Radek Kotík, Petr Vít. Diváci: 9034.
Sparta: Nita – Chipciu, Radaković, Kaya, Costa – Stanciu (90. Kulhánek), Frýdek, Kanga (86. Sáček), Plavsić – Tetteh, Šural (75. Vukadinović).
Slovácko: Daněk – Juroška, Hofmann, Krejčí, Reinberk – Daníček – Navrátil (45. Kalabiška), Sadílek, Havlík, Petr (72. Rezek) – Kuchta (18. Kubala).

Další novinky