Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Vysoká výhra v Liberci

Hattrick dala Martéta Ringelová

Sdílet

V rámci 13. kola první ligy žen fotbalistky Sparty porazily Slovan Liberec 5:0. Dál tak proplouvají ligou bez ztráty bodu.
Hrálo se na umělé trávě v Doubí na jihu Liberce. Teplota se pohybovala okolo šesti stupňů. První měření sil obou týmů v této sezóně dopadlo na podzim 5:0 pro Spartu, která byla velkým favoritem i nyní.
V základní sestavě dostala na jaře poprvé důvěru útočnice Karolína Křivská, která se již v páté minutě odvděčila brankou, když vystihla rozehrávku domácích – 0:1.
I Slovan měl šance, dvakrát šla na brankářku Sloupovou liberecká forvardka Dinh Thanová. Jednou však ani nezakončila, podruhé pak výborně zasáhla sparťanská golmanka. V závěru poločasu pak na druhé straně trefila Odehnalová hlavou břevno po centru Dlaskové.
Spartě vyšel i úvod druhého poločasu. Ve 49. minutě zvýšila na rozdíl dvou branek Pavlína Nepokojová, která také poprvé na jaře hrála od začátku.
Poté následovala dlouhá pasáž bez gólů, aby v posledních dvanácti minutách padly hned tři branky. O všechny se postarala čerstvá střídající útočnice Markéta Ringelová, která se poprvé radovala v 78. minutě – 0:3.
V 80. minutě Ringelová aktivně na brankové čáře ještě doklepla do sítě pokus Cvrčkové – 0:4. A svůj hattrick agilní sparťanka zkompletovala v poslední minutě – 0:5. Oba zápasy s Libercem v letošní sezóně tak vyzněly stejným poměrem pro hráčky v rudých dresech.
Sparta má odehráno 10 zápasů s bilancí 10 výher. Nyní je na programu reprezentační přestávka, ve které český národní tým čeká baráž o postup na EURO. Liga sparťanky znovu čeká 17. dubna, kdy hrají na Dukle.
Hodnocení trenéra Martina Masaryka: Gratuluji děvčatům k dalším důležitým třem bodům. Měli jsme výborný vstup do prvního i druhého poločasu, kdy jsme hned v úvodních minutách dali gól a uklidnili se. Ne všechno nám v zápase vyšlo, ale jsem rád, že stále víc a víc dokážeme přenést věci z tréninkového procesu do zápasu a dokážeme reagovat na dění na hřišti. Je pro nás důležité, že i v tomto zápase střídající hráčky přinesly kvalitu a oživení do naší hry. Každá hráčka, která dostane šanci, musí jít na doraz ve prospěch týmu.“
1 / 24
1. liga žen 2020/21
FC Slovan Liberec – AC Sparta Praha 0:5 (0:1)
Branky: 78., 80., 90. Ringelová, 5. Křivská, 49. Nepokojová
ŽK: 35. Černá (Liberec)
Sparta: Sloupová - Vyštejnová, Bertholdová, Odehnalová, Dlasková – Pochmanová (79. Bužková), Sonntagová, Kavalová – Šubrtová (65. Cvrčková), Křivská (65. Ringelová), Nepokojová (76. Dědinová)
Liberec: Zuchová – Černá, Košíková, Moťovská, Dlouhá – Šušolová, Kantarská – A. Sováková, Pouvová, Buryánová – Dinh Thanová (88. Jakimičová)
Sparťanky formou občerstvení v podobě baget opět podpořila společnost Babun s.r.o. Děkujeme!

Další novinky