Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Workshop prevence rakoviny prsu

Sparťanky absolvovaly workshop věnovaný prevenci rakovině prsu.

Sdílet

V rámci října, měsíce věnovanému prevenci rakoviny prsu, byl pro sparťanky připraven workshop týmem mediček z Loona. Hráčky se dozvěděly, jak je důležité provádět pravidelná samovyšetření a zkusily si na modelu nahmatat bulku.
V říjnu se ženská Sparta zbarvila do růžova na podporu prevence rakoviny prsu, hráčky proto také  absolvovaly workshop věnovaný prevenci. Na strahovský stadion dorazil tým mediček z Loona, který hráčkám v rámci kampaně #Prsakoule, předal důležité informace ohledně prevence a jak se zachovat, když něco není v pořádku. Hráčky se například dozvěděly, že nejlepší je provádět samovyšetření jednou měsíčně 5. až 10. den od začátku menstruace. Na modelu pak pod dohledem získané informace zkusily převést do praxe a nahmatat bulku. 
„Je dobré hráčky informovat také o této problematice, v týmu máme hodně mladých hráček, které si mohou preventivní návyky osvojit už v mladém věku,” říká k akci trenér Bartalský, který se workshopu také účastnil.
I přes to, že na první pohled nemusí být nic špatně, je důležité provádět samovyšetření pravidelně každý měsíc. Nenechávejte nic na náhodu, informovanost je důležitá nejen pro vaše zdraví ale také pro zdraví vašich blízkých.

Další novinky