Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-11

WU11: představení týmu

Souhrn informací o starší přípravce

Sdílet

Děvčata starší přípravky odstartovala letní přípravu ve čtvrtek 18. srpna úvodním tréninkem v Satalicích a od 20. srpna nabírala sílu a fotbalové dovednosti ve Veletově u Kolína. Součástí soustředění byla dvě přípravné utkání.
AC Sparta Praha – TJ Sokol Dolní Počernice 5:5 (3:3)
hráno 4x17 min (1 hřiště)
Góly: Kurzweilová N., Straková, Pavlovičová, Řídkosilová, Kurzweilová A.Sestava: Krafnettrová V., Kurzweilová N., Pöpperle, Kurzweilová A., Šillová, Řídkosilová, Straková, Norková, Drtinová, Hudáková, Mojžíšová, Jansová, Krafnettrová N., Kamitzová, Pavlovičová, Tomanová
AC Sparta Praha – Sparta Kutná Hora 8:6 a 3:14
hráno 4 x 17 min (2 hřiště)
Góly: Vyroubalová 3, Šillová, Řídkosilová, Straková / Krafnettrová N., Kurzweilová N. Kurzweilová A.,  
Sestava: Krafnettrová V., Kurzweilová N., Pöpperle, Kurzweilová A., Šillová, Řídkosilová, Straková, Norková, Hudáková, Mojžíšová, Jansová, Krafnettrová N., Kamitzová, Pavlovičová,  Vyroubalová, Dvořáková
Přípravné utkání v Satalicích po soustředění s týmem skupiny Elite st. přípravky:
AC Sparta Praha – Spartak Kbely 7:5 a 0:10
hráno 3 x 17 min (2 hřiště)
Starší přípravka dívek bude hrát soutěž PFS proti stejně starým chlapcům. K pravidelným zápasům s chlapci se přidá i poměření sil s dívčími týmy - a to formou turnaje (jeden na podzim a jeden na jaře)
Do nové sezony se vstupuje s tímto 22členým kádrem:
Brankářky: Drtinová Zuzana, Norková Diana
Hráčky: Hanušová Adéla, Krafnettrová Vanesa, Kurzweilová Natálie, Pöpperle Ellen, Voříšková Jana Štefana, Hudáková Karolína, Jansová Valentýna, Kabátová Veronika, Korpan Anastasiia, Křížková Natálie, Kurzweilová Aneta, Mojžíšová Klára, Řídkosilová Amálie, Straková Žaneta, Šillová Denisa, Dvořáková Nikol, Kamitzová Natálie, Krafnettrová Nela, Pavlovičová Julie a Vyroubalová Zuzana.
Hlavní trenérkou starší přípravky je od letošního léta Eva Haniaková. „Jako trenérka jsem ve Spartě od roku 2003. Nyní působím jako šéftrenérka mládeže v Satalicích a jsem trenérkou nově rodícího se týmu starší přípravky,“ říká na svou adresu.
Asistovat jí bude Petr Kamitz, který bude zároveň i vedoucím týmu. „Ve Spartě působím na pozici trenéra přípravek od roku 2014, kdy jsem byl nejprve u chlapecké přípravky, od roku 2018 pak u dívčích přípravek. Jinak jsem v minulosti prošel všechny věkové kategorie od přípravek po starší žáky, v dnes již v partnerském klubu ACS FC Tempo Praha.“ Petr Kamitz ještě v závěru článku reagoval na naše otázky.
Jak hodnotíte letní přípravu?
"Letní příprava byla krátká, vzhledem k věku děvčat začala v půlce srpna a společně s trenérkou Haniakovou se snažíme poznat nový tým. Tým se zúčastnil soustředění ve Veletově u Kolína, kde vytvořil hlavně dobrou partu a na tom nyní chceme stavět."
Cíle do sezony 2022/23?
"Cíl je jednoznačný - chceme vyhrávat, ale především učit děvčata fotbal a připravovat kvalitní hráčky již s výhledem na přechod do mladších žákyň. Víme, že to nebude jednoduchá práce, ale uděláme pro to vše, co bude v našich silách. Vrcholem bude určitě poměření sil s ostatními dívčími týmy z Česka - na podzim nás čeká jeden turnaj na začátku října, kde chceme uspět."
Jakým stylem se chcete prezentovat?
"Chceme se prezentovat jak jinak než útočnou hrou a dávat hodně branek. Děvčata jsou snaživá, samozřejmě fotbal není jen o útočení, takže budeme vycházet i z kvalitní defenzivy. Je před námi hodně práce v obou činnostech."
WU11 začíná nový ročník v neděli 4. září domácím utkáním proti chlapcům z TJ Praga od 10:00 ve Sportovním areálu v Satalicích.

Další novinky