Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-11

WU11: Turnaj dívčích přípravek ve Spytihněvi

Sparťanky obsadily 8. místo z 16 účastníků

Sdílet

Sparťanky ročníku 2011 se v sobotu 9.4. zúčastnily velkého turnaje dívčích přípravek pořádaného týmem 1. FC Slovácko v obci Spytihněv nedaleko Uherského Hradiště.
Na turnaj se hráčky i s rodiči vypravily už o den dříve kvůli velké vzdálenosti. Vlakem vyjely z Prahy v pátek 8.4. krátce po poledni a o půl sedmé už byly ubytovány ve sportovní hale v Hluku, kde je čekala večeře. Po ní měly hráčky sezení ohledně turnaje, bylo jim ujasněno několik taktických instrukcí a natěšeny na velký turnaj šly brzy spát.
Druhý den je brzy ráno čekala snídaně a odjezd autobusem do Spytihněvi, kde už bylo vše nachystané na začátek turnaje v 9:00. Podmínky turnaje byly pro hráčky lehkým překvapením, hrálo se na vysoké přírodní trávě, která byla celou noc i ráno kropena mírným deštěm, takže sparťankám chvíli trvalo, než si na terén zvykly.
Na turnaji bylo celkem 16 týmů, které byly rozděleny do dvou skupin po osmi. Na naše hráčky čekaly postupně týmy FK Inter Bratislava, FK Frýdek-Místek, Dukla Praha, OFS Blansko, FK Pardubice, FK Hodonín a SK Brušperk. Sparťanky do turnaje vstoupily ospale, v soubojích byly pozdě a směrem dopředu chyběla kreativita, což zapříčinilo porážku hned na úvod.
Poté ale děvčata ožila, začala se dostávat do šancí, vstřelila několik gólů a hrála hezký fotbal. Neproměňování šancí nás ale stálo body v důležitých utkáních a také v závěru turnaje. Body z dopolední skupinové části se totiž přenášely do odpoledne, kde se naše hráčky utkaly s týmy z druhé skupiny.
Výsledky dopolední části:
ACS X FK Inter Bratislava 0:2
ACS X FK Frýdek-Místek 3:0
ACS X Dukla Praha 7:0
ACS X OFS Blansko 1:1
ACS X FK Pardubice 1:1
ACS X FK Hodonín 3:0
ACS X SK Brušperk 0:2
Tyto výsledky nám přinesly 11 bodů a celkové 4. místo ve skupině B, takže jsme se dostali do skupiny „GOLD“, ve které jsme se střetli se čtyřmi nejlepšími týmy ze skupiny A. Mezi dopolední a odpolední částí nechali trenéři hráčkám prostor, aby se mezi sebou poradily, co jim nefungovalo při hře, kde dělaly chyby, jak se jim vyvarovat a jak nastoupit do náročného zbytku turnaje.
Tato porada bez trenérů hráčkám pomohla a po nestabilních výkonech z dopoledne vstoupily skvěle do prvního zápasu skupiny „GOLD“ proti výborně hrajícímu Slovácku. Najednou byl na hřišti úplně jiný tým a sparťanky doposud neporažené Slovácko v úvodu zápasu přejely. Děvčata vstřelila dvě rychlé branky, a i díky skvěle chytající gólmance domácího celku se Slovácko drželo v zápase.
V druhé polovině zápasu se děvčata ze Slovácka probudila a přes vypětí všech sil našich děvčat zápas otočila. Byl to ale z naší strany nejlepší zápas turnaje, bohužel ne s vítěznou tečkou. Hráčky zápas oplakaly a zdrceny porážkou v tomto zápase nastoupily do derby proti Slavii. Hned v úvodu nám děvčata z Vršovic odskočila na dvě branky a ve zbytku vyrovnaného zápasu již gól nepadl. Po těchto dvou zápasech spoustě děvčat začaly docházet síly a do zápasu s Teplicemi a Zlínem již zbylo jen málo sil jak fyzických, tak psychických.
Výsledky odpolední části:
ACS X 1. FC Slovácko 2:3
ACS X SK Slavia Praha 0:2
ACS X FK Teplice 3:4
ACS X FC Zlín 1:5
1 / 7
Sparťanky tak skončily na celkovém 8. místě a samy byly zklamány svými nekonzistentními výkony v průběhu turnaje. Při závěrečném zhodnocení turnaje jednotlivými hráčkami bylo vidět, že si z akce odnáší spoustu zkušeností, poznatků a vlastních nedostatků, na kterých teď budou muset v následujícím měsíci a půl zapracovat, aby byly stoprocentně připraveny na finálový republikový turnaj na konci května. Z pohledu trenérů byly na turnaji zápasy, které byly odehrané výborně, naopak jsme ale odehráli zápasy, které měly skončit naším vítězství, ale kvůli nedostatečné koncentraci se tak nestalo.
V neposlední řadě je potřeba ohromně poděkovat rodičům, kteří s námi na akci jeli a kteří po celou dobu turnaje děvčata skvěle podporovali a hnali je kupředu. Bez vás by to nešlo, děkujeme.
Sestava: Drtinová, Jínová, Kašparová, Kratochvílová, Kvíčerová, Martinů, Rogozínská, Sidorenko, Táborská, Tučková, Zdeňková

Další novinky