Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-15

WU15: 4:0 s Pardubicemi

Skóre mohlo být i vyšší

Sdílet

Starší žákyně po reprezentační pauze přivítaly Pardubice. V reprezentačním výběru české WU15 měly sparťanky nakonec jen trojí zastoupení v podání brankářky Lucie Chumanové, Lucie Horešovské a Elišky Holubové, která byla kapitánkou. Další naše hráčky Adela Trachtová a Eliška Truksová z nominace vypadly kvůli zdravotnímu stavu.
Sparťanky hostily pardubické hráčky v sobotu a do zápasu vstoupily lépe. Od úvodu diktovaly tempo hry a díky brance Horešovské zpoza vápna se rychle ujaly vedení. Druhou branku vzápětí přidala aktivní Lesáková.
Sparťanky byly ve všem lepším týmem a do poločasu zaslouženě díky Trachtové přidaly ještě dvě branky. Druhý poločas se hra více vyrovnala. Sparťanky už nebyly tak aktivním týmem jako v prvním poločase, ale i přes to si vytvořily dalších několik možností, ze kterých mohly přidat další branky.
Pardubické hráčky se do větších šancí nedostávaly, a protože se nepodařilo využít dalších šancí, tak zápas skončil nakonec jen 4:0.
Hodnocení trenérů: "Povedl se nám výborný první poločas, kde jsme hráčky Pardubic do ničeho nepustili a naopak se nám dařilo využívat našich šancí. Škoda jen, že jsme nedali více branek. A především ve druhém poločase jsme trochu polevili a přestali být aktivní jako během prvního poločasu."
1. liga starších žákyň Čechy
AC Sparta Praha - FK Pardubice 4:0 (4:0)
Branky: Horešovská, Lesáková, 2x Trachtová
Nominace: Chumanová- Březinová, Vaněčková, Holubová, Kotulová N., Horešovská, Bartošová, Lesáková, Plachá, Trachtová, Strašíková, Slaninová, Blechová

Další novinky